
Adıyaman’da ölü ele geçirilen teröristlerden ikincisinin, tutuklu HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in oğlu Murat Özdemir olduğu tespit edildi. HDP’li başkanın kızı Suna Özdemir de 2011 yılında Hakkari Çukurca’daki operasyonda öldürülmüştü.
Adıyaman’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda öldürülen teröristlerden ikincisinin de kimliği belirlendi. Girilen çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerden birinin, gri listede aranan ve örgütün sözde bölge sorumlusu olan “Zülfikar” kod adlı Yusuf Tunç (34) olduğu tespit edilmiş, diğerinin kimliğinin de belirlenmesi için çalışma başlatılmıştı.
HDP’Lİ ÖZDEMİR’İN OĞLU
Kömür beldesi ile Kaş köyü arasındaki bölgede yürütülen operasyonda ölü ele geçirilen diğer teröristin, tutuklanan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in oğlu “Sorej Semsur” kod adlı Murat Özdemir olduğu anlaşıldı. Teröristlerin araziye yerleştirilen “fotokapanlara” yakalanmaları üzerine bölgede operasyon başlatıldığı öğrenildi.
ADIYAMAN’DAKİ SALDIRININ FAİLİ
Öldürülen her iki teröristin Ağustos ayında 4 şehit verdiğimiz saldırıların failleri olduğu tespit edilmişti. 14 Ağustos’ta PKK’nın mermer ocağındaki 13 iş makinesini ateşe vermesi üzerine olay yerine giden askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen EYP patlatılmış, 2 asker yaralanmıştı. 16 Ağustos’ta da merkeze bağlı Dağkuyucak köyü yakınında yine PKK tarafından yapılan saldırıda 4 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı.
OLAYLA İLGİLİ 2 GÖZALTI
2 PKK’lının öldürüldüğü çatışmada kaçan diğer 2 teröristin yakalanması için bölgedeki operasyonlar sürerken; yürütülen soruşturma kapsamında öldürülen teröristlere yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla M.A. (40) ile H.A. (43) gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.
Kızı da dağda ölmüştü
Adıyaman’da mermer ocağının yakılması ve devamında 4 askerin şehit olduğu terör olayları sonrası gözaltına alınan HDP Gerger İlçe Başkanı Mahmut Özdemir’in üst aramasında “Top gol oldu, 15 Ağustos 2’nci yer” yazılı not kağıdı bulunmuş, 19 Ağustos’ta tutuklanmıştı. Özdemir’in 2011’de CHP İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde, PKK’ya katılıp ‘Roza Semsur’ kod adını kullanan kızı Suna Özdemir de Hakkari Çukurca’daki Kazan Vadisi’ne düzenlenen operasyonda öldürülmüştü. HDP’li Özdemir’in kayınbiraderi Seyit Ahmet Özdemir ve yeğeni Mehmet Özdemir ile 4 akrabasının da PKK’nın dağ kadrosundayken TSK’nın düzenlediği operasyonlarda öldüğü öğrenildi. Özdemir’in kardeşi Şeyhmus Özdemir’in de yine PKK bünyesinde yer aldığı ve yurt dışına kaçarak İsviçre’ye yerleştiği belirlendi.








