|

HDP'li belediyelerden öğrencilere su işkencesi

PKK terör örgütünün şehir merkezlerindeki eylemlerinden Güneydoğu’daki üniversite öğrencilerini de olumsuz etkilemeye başladı. HDP'li belediyelerin üniversiteöğrencilerinin yurtlarına, su vermediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:55 - 11/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:08 - 11/01/2016 Pazartesi
Diğer

Başta temizlik olmak üzere belediye hizmetlerini yapmadıkları için eleştirilen HDP'li belediyelerin şimdi de üniversiteöğrencilerinin yurtlarına, su vermediği ortaya çıktı. Öğrencilerin de hem güvenlik hem de yaşam şartlarının kötüleşmesi nedeniyle kayıt dondurarak bölgeden uzaklaşmaya başladıkları belirtiliyor.



Diyarbakır Sur başta olmak üzere bölgede 6 ilde süren olaylar üniversiteleri de olumsuz etkiliyor. Bölgedeki üniversite öğrencilerinin durumunu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu'nun Milliyet gazetesine PKK terörü nedeniyle bölgede öğrencilerin eğitimlerini dondurmaya başladıklarını anlattı.



HDP'li belediyelerin görevlerini yerine getirmediğini belirten Aksu, yurtlarına yönelik de olumsuz tavır aldıklarını kaydetti.



Ağrı ve Batman'daki yurtlarına belediyenin su vermediğini belirten Aksu,yurtlara su verebilmek için derin sondajlar yapıp kuyu kazdıklarını belirtti. Sokağa çıkma yasağı olan yerlerde ise yurtlara sürekli yiyecek ve içecek takviyesi yaptıklarını belirten Aksu, güvenlik tedbirlerini de o yurtlarda takviyelerle artırdıklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bölgenin ekonomi ve eğitim açısından gelişmesine büyük önem veriyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde Ankara'da Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki üniversite rektörleriyle biraraya gelerek bölgedeki son gelişmeleri değerlendirmişti.




#HDP
#PKK
#Diyarbakır
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
#Sinan Aksu
8 yıl önce