|

HDP'li belediyelerden PKK'ya hazırlık kursu

Güneydoğu'da Eğitime Destek Evi adıyla açılan etüt merkezlerinde ideolojik eğitimden geçirilen çocuklar, daha sonra dağa gönderiliyor. Burada silah eğitimi alan liselilerin bir kısmı YDG-H üyesi olarak geri dönüyor.

Yeni Şafak
10:45 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 07:54 - 22/09/2015 Salı
Diğer

Sırtını terör örgütüne dayadığını söylemekten çekinmeyen HDP'nin yeni bir oyunu daha ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu illerinde HDP'li belediyeler açtıkları Eğitim Destek Evi (EDEV) ile öğrencilere sözde takviye ders eğitimi veriyor.



Derslerin arasında PKK ideolojisi ve tarihi de var. Öğretmenler derslere terörist üniformasıyla çıkıyor. Bölgede özellikle yaşları 14-18 arasında değişen ortaokul son sınıf ile lise öğrencilerine yönelik eğitim vereceği söylenen EDEV'lerde örgütsel ideolojik eğitim veriliyor. Akşam'da yer alan habere göre maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına ulaşılarak onların bu sözde etüt merkezlerinde okuması sağlanıyor.



Terörist yetiştirme yeri


Böylece örgütün hem şehir yapılanmasında eylemlerde kullanılacak hem de dağ kadrosuna eleman kazandırmak için çocukların beyinleri yıkanıyor. Gençleri sözde üniversite ve TEOG'a hazırlayacak olan EDEV'lerde ana dersler ise adeta ikinci plana itiliyor.


Öğrencilere sempatik görünmek ve onları saflarına çekmek isteyen HDP, bu sözde etüt merkezlerinde tiyatro, resim, spor, müzik gibi dersler de veriyor.



YDGH üyelerinin çoğu liseli


İstihbarat raporlarına göre, 'Terör eylemlerine katılan YDGH üyelerinin büyük çoğunluğu aynı zamanda lise öğrencisi.



Terör örgütünün yurt içi, Irak ve Suriye'deki kamplarında eğitim alıp liselere dönen terör eğitimli öğrenciler var' şeklinde yansıdı.



#YDGH
#EDEV
#TEOG
#üniversite
#Eğitim Destek Evi
#Doğu
#Güneydoğu
#HDP
#PKK
9 yıl önce