
HDP Milletvekilleri Çağlar Demirel ve Besime Konca gözaltına alındı. Terör örgütü davasında yargılanan iki isim hakkında ifade vermeye gitmedikleri için yakalama kararı çıkarılmıştı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.
Haklarında yakalama kararı bulunan Çağlar Demirel ile Besime Konca, TBMM'den ayrıldıktan bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
Konca ve Demirel, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
Demirel ve Konca, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında yargılanıyordu. Demirel ve Konca'nın da aralarında bulunduğu 8 milletvekili hakkında ifade vermeye gitmedikleri için zorla getirme kararı verilmişti.
HDP Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı









