|

HDP’li Pervin Buldan’dan Millet İttifakı’na rest: Kimse bizden 31 Mart’taki desteği beklemesin

CHP ve İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP ile gerçekleştirdiği ittifakı gizlemeye çalışsa da HDP'den açık bir şekilde ittifak yapıldığına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. "31 Mart seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri kıymetliydi" diyerek ittifakı itiraf eden HDP'li Pervin Buldan, "Bundan sonraki süreçte kimse bizden aynı tavrı beklemesin" ifadesini kullandı.

16:51 - 13/07/2021 Salı
Güncelleme: 17:24 - 13/07/2021 Salı
Yeni Şafak
HDP’li Pervin Buldan
HDP’li Pervin Buldan

CHP, 24 Haziran genel seçimlerinin ardından iş birliğine başladığı HDP ile birlikteliğini 31 Mart yerel seçimlerinde de üstü örtülü bir biçimde devam ettirmişti. CHP, HDP sayesinde yerel seçimlerde Ankara, İstanbul, Antalya ve Adana gibi önemli büyükşehirleri kazandı.

CHP ve İYİ Parti gizlemeye çalışıyor

Seçimlerin ardından, HDP’den ittifak yaptıkları yönünde açıklamalar gelse de CHP ve İYİ Parti gizli ortaklıklarını gün yüzüne çıkarmaktan kaçınmıştı. Ancak HDP tarafından gerçekleştirilen ittifaka dair itiraflar gelmeye devam ediyor.

"31 Mart'taki güç birliği kıymetliydi"

HDP'li Pervin Buldan, Gaziantep'te yaptığı konuşmada,
"
Geçmişte özellikle son seçimlerde, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir
"
diyerek yapılan ittifakı açık bir şekilde ifade etti.



"Her yerde açık açık ittifak yaptık"

CHP, HDP ve İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki ittifakı Meclis tutanaklarına da yansımıştı. HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, “Biz meşru, demokratik bir parti olarak bir seçim taktiği uyguladık. Her yerde bu seçim taktiğini uyguladık ve açık açık yaptık” demişti.


#chp
#iyi parti
#hdp
#pervin buldan
#seçim
#31 mart
#ittifak
#itiraf
3 yıl önce