|

HDP’ye PKK soruşturması

Teröristbaşı Öcalan posterleri altında PKK ağzıyla Zeytin Dalı Harekâtı aleyhine kara propaganda yapılan HDP kongresi için düğmeye basıldı. Eş Genel Başkan Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder hakkında "terör örgütü propagandası" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten soruşturma başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 07:30 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sivillerin öldürüldüğünü iddia etmişlerdi.
Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sivillerin öldürüldüğünü iddia etmişlerdi.

HDP 3. Olağan Kongresi’nde terör örgütü PKK/KCK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterinin açılması, örgüt propagandası içeren konuşmalar ile Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin kara propaganda içeren açıklamalar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Kongrede Divan Başkanlığı yapan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder ve Eş Genel Başkan seçilen Pervin Buldan hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ile “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından soruşturma başlatıldı.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Pervin Buldan hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, PKK/KCK’nın talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirtilen Buldan’ın, 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Akça tarafından hazırlanan iddianamede, Buldan’ın farklı tarihlerdeki eylemleri ve yaptığı konuşmalara ilişkin yürütülen birçok soruşturmanın birleştirildiği belirtildi.

  • 2016 öncesi eylemlere ait
  • Milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle suç tarihlerinde şüpheli hakkında işlem yapılamadığı; ancak 2016’daki yasal düzenlemeyle dokunulmazlığının kaldırıldığı belirtilen iddianamede, soruşturmaların bu değişiklikten önceki eylemlere ilişkin olduğu vurgulandı. Buldan’ın 2016 öncesi açıklamalarının, “PKK’nın terör örgütü olmadığı” yönünde anlatımlar içerdiği kaydedildi.
#PKK
#HDP
#Pervin Buldan
#Sırrı Süreyya Önder
6 yıl önce