|

Hepsi firarda

17-25 Aralık'tan sonra tasfiye edileceğini anlayan FETÖ ilk önce 'molla'larını yurtdışına kaçırdı ve şu ana kadar içlerinden hiçbiri yakalanamadı. Bu gizemli mollalar örgütün adeta kara kutusu. Gülen'in en güvendiği isimlerden oluşan mollalar, en kritik görevlerde yer alıyor. İşte FETÖ 'molla'larının profilleri.

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:33 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İşte gizemli ‘molla’lar
İşte gizemli ‘molla’lar

FETÖ yapılanması içinde en kritik konumda olan ve bugüne kadar hiçbirinin yakalanamamış olmasıyla gündeme gelen 'molla'lar, yargı, emniyet, askeriye gibi önemli kurum imamlarının abileri olarak görev yapıyorlar. Örgütün en gizli operasyonlarını yöneten ve teröristbaşı Fetullah Gülen'in, örgüte bağlı her kurumu denetim altında tutmak için görevlendirdiği mollaların yapılanma şemasına Yeni Şafak ulaştı. Emniyet raporlarına göre en kritik görevleri üstlenen mollalar şunlar:







GÜLEN'İN YEĞENİYLE EVLİ


FETÖ'nün Molla yapılanmasının en bilinen ismi Ahmet Kurucan. Gülen'in ABD'deki malikanesinde kalan Kurucan, terörist başının kız kardeşinin kızı ile evli. Gülen'in prensi olarak nitelendirilen ve Türkiye'nin yedi bölge sorumlusunun 'abisi' olan Kurucan, resmi kayıtlara göre 1995-2005 arası Feza Gazetecilik A.Ş'de çalıştı ve 2011 ile 2014 arası çalışan olarak görülmemesine rağmen 17 işlemde 47 bin 920 TL para aldı. ABD, Arnavutluk, Senegal Almanya ve Hindistan yolculuklarını kendi gibi FETÖ üst düzey yönetiminde bulunan Mustafa Yeşil, Selman Kuzu, Şerif Ali Tekalan gibi isimlerle birlikte yaptı. Ülke genelindeki ilahiyat fakültelerinden seçilen başarılı ve zeki öğrencilerin, bizzat Gülen tarafından eğitim verilmek için bir araya getirildiği Akademi Grubu'nun başkanlığını da yaptı. FETÖ'nün internet sitesi olan “herkul.org"daki yazıları da Kurucan hazırladı. Ayrıca Gülen'in konuşmalarının olduğu kasetleri düzenleyip yazıya aktararak Gülen'in yazarı olarak göründüğü kitapları hazırladı.







ÖKSÜZ'ÜN ENİŞTESİ


Molla yapılanmasını koordine eden Cemal Türk de Gülen'in yanında yaşıyor. 1992 yılı öncesi Altunizade FEM Dershanesi ve İzmir Yamanlar Koleji'ndeki 5. katlarda molla sorumlusuydu. Abisi S. Türk Konya'da “Doktorlardan Sorumlu İmam"lık yaptı. FETÖ talimatları doğrultusunda konferanslar ve sohbetler düzenledi. FETÖ'ye ait Mehtap TV'de “Müzakere Çizgimiz" isimli program hazırladı. Cemal Türk'ün kayınbiraderi ise 15 Temmuz darbe girişimini koordine eden Adil Öksüz.







GYV'NİN ANKARA TEMSİLCİSİYDİ


Bir dönem FETÖ'nün Askeri Hizmetler Sorumlusu olarak görev yapan Hamidullah Bayram Öztürk, Zaman Gazetesi Danışmanı olarak görev yaparken 2010'da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Ankara Temsilcisi oldu. 2011'e kadar bu görevde kaldı. FETÖ'nün mahrem hizmetlerinden olan “Amirler Grubu"nun Sorumlusuydu. TSK'da Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığından sorumlu imamlık ve Brezilya imamlığı görevlerinde bulundu.







YURTDIŞI İRTİBATLARINI KURDU


FETÖ'nün kurumlarından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı'nı yapan Mustafa Yeşil de FETÖ'nün molla yapılanması içerisinde. Uzun dönem örgütün Ankara ve İstanbul İl İmamlığını yapan Yeşil, 2010 yılı itibarıyla Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Başkanlığına getirildi. FETÖ'nın operasyon ekibi içerisinde olan Yeşil, FETÖ'nün bütün yurt dışı irtibatlarını koordine etti. İzmir il Sorumluluğu, Ege bölge İmamlığı, İngiltere İmamlığı da yapan Yeşil 2009'da İngiltere'den vatandaşlık aldı. Yurt dışında örgüt imajı oluşturulması ve devletler ile uluslararası kuruluşların örgüt imajının yönetilmesiyle görevli olan Yeşil, örgütün işlediği suçları ülkeye hizmet gibi göstermeyi amaçlayan işlere imza attı. Dershanelerin Kapatılması, Gezi Olayları konularında Fetullah Gülen'den talimat aldı.







17-25 Aralık'tan sonra destek istedi


Molla yapılanmasından olan Selman Kuzu Samanyolu ve Mehtap televizyonları ile Herkül FM'i bünyesinde barındıran SEM Haber Ajansı'nın kurucu ortaklarından ve Burç FM Müdürlüğünü yaptı. 17/25 Aralık Operasyonları sonrası süreçte 30 Mart 2014 tarihlerinde yapılan Yerel Seçimlere yakın bir tarihte Sapanca'da bir toplantı düzenledi ve toplantıya gelen kişilere yapılanmaya destek olmaları konusunda yönlendirmelerde bulundu.







Yayın organlarını koordine ediyordu


FETÖ'ye finansman sağladığı için Kayyum atanan Kaynak Holding'te Yayın Kurulu Başkanlığı ve FETÖ'ye ait Cihan Haber Ajansı'nın Genel Müdürlüğü'nü yapan Reşit Haylamaz da Gülen'in yetiştirdiği molla ekibinden. 2001'de FETÖ Balıkesir İmamı olarak atanan Haylamaz, FETÖ Avusturya Sorumlusu olarak görev yaptı. Samanyolu TV ve Mehtap TV'de düzenlenen programlara katılan Haylamaz, Sızıntı Dergisi, Yeni Ümit, Yağmur gibi yayın organlarını kontrol etti.







Dinleme işlerini yapıyor


Fethullah Gülen'in özel sekreterliğini yapan Cevdet Türkyolu da FETÖ'nün molla yapılanması içinde. Gülen'in yeğeni ile evli olan Türkyolu, Gülen'e gelecek veya Gülen'in başkalarına gönderdiği zarf veya paketlerin ulaşım işlemlerinden sorumlu. Hiç yurtdışı giriş-çıkış kaydına rastlanmayan Türkyolu, çocukluğundan beri Fetullah Gülen'in yanında. Pensilvanya'daki malikanede bilgisayar ve muhabere sistemleriyle özel olarak dizayn edilmiş bir odası var ve dinleme kayıtları bu odada tutuluyor. Bu odaya Türkyolu'nun görevlendirdiği kişiler dışında kimse giremiyor. Gülen'den aldığı talimatları üçüncü kişilere aktaran Türkyolu, MASAK raporlarına göre Türkiye'de arsa alım satım işlemlerinden yüklü miktarda para kazandı. Örgütün mali kayıtlarını da Tutan Türkyolu, Gülen'in en mahrem sırlarını biliyor.







#FETÖ
#Pensilvanya
#Mustafa Yeşil
#Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı
7 yıl önce