|

Hepsi öldürüldü

PKK’nın sözde ‘Karadeniz Grubu’na ait 2016’da Ordu’daki operasyonda bulunan bu fotoğraftaki PKK’lıların 8’i de öldürüldü. Gümüşhane Kürtün’de büyük darbe alan PKK’lılar bölgeden kaçışmaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar ise sürüyor. Tunceli kırsalından Karadeniz’e yeni terörist grubun gönderilebileceği ihtimali üzerine bölgede arazi arama-tarama faaliyetleri arttırıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 01:08 - 24/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ordu'da etkisiz hale getirilen bir teröristin üzerinden çıkan fotoğraftaki tüm PKK'lıların öldürüldüğü belirlendi.
Ordu'da etkisiz hale getirilen bir teröristin üzerinden çıkan fotoğraftaki tüm PKK'lıların öldürüldüğü belirlendi.

Terör örgütü PKK'nın sansasyonel eylemler yapması için 1998 yılından sonra Tunceli üzerinden Karadeniz Bölgesi'ne gönderdiği 22 kişilik sözde 'Karadeniz Açılım Grubu'na büyük darbe vuruldu. Karadeniz kırsalında son 4 yılda gerçekleştirilen operasyonlarda 2'si kırmızı listede yer alan ve başına 4 milyon lira ödül konulan, 6'sı da 300 bin TL ödülle gri listede aranan toplam 15 terörist öldürüldü. 3 terörist teslim olurken, 4 terörist de yaralı ve sağ ele geçirildi.

ORDU'DA ÇÖZÜLDÜ

İstihbarat birimlerince telsiz görüşmeleriyle deşifre edilen sözde 'Karadeniz Açılım Grubu', 2016'da Ordu'nun Mesudiye kırsalında büyük darbe vurulması sonucu çözüldü. Aralarında sözde 'grup sorumlusu'nun da olduğu 6 PKK'lı terörist, 30 Eylül 2016 tarihinde Ordu Mesudiye-Sivas Koyulhisar sınır bölgesinde düzenlenen operasyonda öldürüldü. Teröristlerin üzerinden çıkan 8 kişilik toplu fotoğrafla örgütün sözde 'Karadeniz Açılım Grubu' tamamen deşifre oldu.

HEPSİ ÖLDÜRÜLDÜ

İstihbarat birimleri özverili çalışmayla fotoğrafta yer alanların kimliklerini tek tek tespit ederek, bölgedeki telsiz görüşmelerini de kolaylıkla çözdü. 8 kişilik fotoğraftaki terörist grubun 7'sinin, 2016'da Ordu kırsalında etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin ise Ordu kırsalından kaçarak Erzincan'da çatışmada yaralı ele geçirildiği belirtildi. Fotoğrafı çeken 9'uncu teröristin ise 31 Mayıs'ta Giresun'un Güce kırsalındaki operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı.

#PKK
#Terörist
#Karadeniz
6 yıl önce