|

Her an bizi alabilirler

FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni Büşra Gülen’in ByLock’taki yazışmaları ortaya çıktı. Gülen’in E.K. ile yaptığı yazışmalarında, “Her an tutuklanabilirim malum, ilk bizi alacaklarmış haber geldi” ifadesi yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:44 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Gülen'in yeğeni Büşra Gülen 7 yıl hapse mahkum edilmişti.
Gülen'in yeğeni Büşra Gülen 7 yıl hapse mahkum edilmişti.

Erzurum’da FETÖ’ye üye olmak suçundan yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapse mahkum edilen örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Büşra Gülen’in örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yazışmaları ortaya çıktı. Hazırlanan “Tespit ve Değerlendirme Tutanağı”nda, Gülen’in “armihansa” kullanıcı adıyla programı 12 Ekim 2015 ila 19 Şubat 2016 arasında kullandığı bilgisi yer alıyor.

702 MESAJ YOLLAMIŞ

Tutanakta, Gülen’in 702 mesaj gönderdiği, bin 151 mesaj aldığı, 52 mail gönderdiği, 668 mail aldığı ve program üzerinden kendisine 22 arama geldiği, 159 arama yaptığı kaydedildi. Tutanakta örgüt elebaşının diğer yeğeni Hüseyin Gülen ile Büşra Gülen’in birbirlerini ekledikleri ve Gülen’in program üzerinde 5 gruba dahil edildiği, 29 kişi ile görüştüğü belirtildi. Büşra Gülen’in ByLock yazışmalarında, genel olarak programlara ve toplantılara katılım, toplantıların ayarlanması ve katılan kişilerin belirlenmesi, ev ayarlanması, evin ihtiyaçlarının giderilmesi ve işlerinin görülmesi gibi konular tespit edildi.

TUTUKLANABİLİRİM MALUM

Gülen’in E.K. ile yaptığı ve 455 kaydın tespit edildiği ByLock yazışmalarında, “Kağıdı yanıma almadım, istişareye getirsem olur mu? Her an tutuklanabilirim malum, ilk bizi alacaklarmış haber geldi.” ifadesi de yer alıyor. Tutanakta, Gülen’in soyisminin örgüt elebaşı ile aynı olmasından dolayı kendisine ayrıcalık tanınmasını, “Abla kiraları yatırdım, yeni eve geldim. Gümüşlerin de parasını gönderdim. Adam soyismimi duydu, bana özel hediye gönderecekmiş. Hocamızın yakınında bir isimmiş.” şeklinde beyan ettiği belirtildi.

#FETÖ
#ByLock
6 yıl önce