|

Her imam hatip kolej gibi olacak

Adını, logosunu ve vizyonunu tümüyle yenileyen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin yeni başkanı Halit Bekiroğlu, ”Öğrencilerimizin maddi ve manevi donanımla yetişebilmeleri için tüm imkanları seferber edeceğiz. Her İmam Hatipli’nin Arapça ve İngilizce’yi mükemmel derecede öğrenmiş olarak mezun olması için de elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:30 - 27/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
BETÜL ÖZDEMİR


Geçtiğimiz günlerde düzenlenen özel bir programla yeni logosunu kamuoyuna sunan ÖNDER, 58 yıllık serüvenine Halit Bekiroğlu başkanlığındaki yeni yönetimiyle birlikte bir dizi yenilik yaparak devam ediyor. Genel Başkan Halit Bekiroğlu, yeni yönetimin İmam Hatiplere ilişkin hedeflerini Yeni Şafak'a anlattı. Bugün 3 bin 155 kurumda 1 milyon 300 bin öğrenciye ulaşan İmam Hatip okullarının, kurucusu Celalettin Ökten'in dediği gibi öğrencilerin,maddi ve manevi donanımla çift kanatlı yetişmesi için hertürlü imkanı seferber edeceklerini kaydeden Bekiroğlu, “Her İmam Hatipli'nin Arapça ve İngilizce'yi mükemmel derecede öğrenmiş olarak mezun olması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.



GENÇLER ODAK NOKTASI


İmam Hatipliler Derneği'nin odak noktasında gençler olduğunu ve onların niteliklerini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bekiroğlu, “Onlarla ilgili çok farklı çalışmalarımız var. Türkiye genelinde eğitim, dil, spor kampları, kitap okuma faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin kültürel, sanatsal olarak kendilerini ifade edebilecekleri etkinlik çalışmalarımız var. Buradaki temel amaç gençlerimizin daha nitelikli yetişmesi ve gençlerimizin bilinçlendirilmesi” ifadelerini kullandı.



DİL SIKINTILARI BİTİYOR


Pek çok İmam Hatip Okulu'nda bir yıl boyunca İngilizce ve Arapça hazırlık eğitimi verildiğinin altını çizen Bekiroğlu, “Hazırlık okullarının sayısı gittikçe artıyor. Çocuklarımız bir yıl içerisinde dil problemini halletmiş oluyorlar. Çünkü bir yıl yoğunlaştırılmış dil eğitimi alıyorlar ve yaz dönemini yurtdışında geçiriyorlar. Hedefimiz, çocuğumuzun İmam Hatip'i bitirdiğinde Arapça ve İngilizcesini halletmiş olması” dedi.



28 ŞUBAT'I AŞMALIYIZ


28 Şubat sürecinde ÖNDER yöneticileri ve üyelerinin de baskı altına alındığını hatırlatan Başkan Bekiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ancak tüm arkadaşlarımız baskılara karşı haksızlığın üzerine cesaretle yürüdü, sonuna kadar mücadele etti. Eylemlerde taşkınlık yapmadılar, kimseye el kaldırmadılar. Sabırla haklarını talep ettiler. Bugün eğer İmam Hatiplerin önü açıldıysa ve bu kervan yürüyorsa bunda ÖNDER'in o dönemdeki yöneticilerimizin, velilerimizin büyük emeği var. 28 Şubat süreci tarihi boyutuyla bizim için çok anlamlı. Ancak bir travma psikolojisiyle oraya takılıp kalmamamız gerektiğine inanıyoruz”



#İmam Hatipliler Derneği
#İmam Hatip Okul
#Arapça hazırlık eğitimi
8 yıl önce