|

Her yerden Batmaz’ın izi çıkıyor

Akıncı davasında 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen FETÖ imamı Kemal Batmaz ile ilgili yeni detaylar çıktı. Batmaz, 2011-2014 yıllara arasında ankesörlü telefonlardan birçok askerle görüştü. Darbenin yönetildiği 143. Filo’da parmak izi bulunan Batmaz, tanımadığını iddia ettiği Adil Öksüz’ün eşiyle de aynı şirkette çalışmış.

Osman Özgan
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:51 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Kemal Batmaz
Kemal Batmaz

15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davada savcı, esasa ilişkin mütalaasını önceki gün sundu. 713 sayfalık mütalaada, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen FETÖ imamı Kemal Batmaz ile ilgili dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Mütalaada, Ankara Başsavcılığı’nca dava dosyasına gönderilen önemli bir delile dikkat çekildi. Buna göre, tanımadığını iddia ettiği elebaşı Fetullah Gülen'i savunan ifadeler kullanan Batmaz'ın, örgütün TSK başta olmak üzere mahrem yapılanmada haberleşmek için kullandığı ankesörlü-kontörlü telefonlardan arandığı belirtildi. Mütalaada, Batmaz'ın kullandığı Sürat Basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları Sanayi Tic. A.Ş. adına kayıtlı 0530600.... numaralı hat ile 2011-2014 yılları arasında çoğunluğu İstanbul'da kurulu olmak üzere çok sayıda ankesörlü telefondan arandığı aktarıldı.

HAVACI SUBAYLAR ARAMIŞ

  • Mütalaada, FETÖ imamı ile ankesörlü telefonlardan iletişim kurduğu anlaşılan örgüt üyesi askerlere de yer verildi. Bu kişilerin arasında, eski Hava Harp Akademisi Dekanı olan ve sözde atama listesinde "İş Bankası Genel Müdürü" olarak görülen Ahmet Gümüş, o dönem Konya 4. Ana Jet Üssü'nde kıdemli albay olarak görev yapan Hakan Dinç, eski Hava Harp Okulu Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen ve Belçika'da görevli Kıdemli Albay Erdoğan Benli'nin olduğu aktarıldı.

143. FİLO'DA PARMAK İZİ ÇIKTI

Yargılama boyunca inkar üzerine savunma yapan ve Akıncı Üssü'ndeki görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını bile iddia eden Kemal Batmaz'ın darbenin merkezinde parmak izinin tespit edildiği ortaya çıktı. Mütalaada, FETÖ imamlarının ve darbeyi yöneten askerlerin konuşlandığı 143. Filo hizmet binasında yapılan aramalarda elde edilen "CB, Fırat+SAT/1/2 TİM Akademi…" ve "1. Görev/Lider Planlaması..." ile başlayan el yazılı belge üzerinde Batmaz'ın sol baş parmak izinin tespit edildiği vurgulandı.


Öksüz’ün eşiyle aynı şirkette

Öte yandan, Kemal Batmaz’ın tanımadığını iddia ettiği firari TSK imamı Adil Öksüz’ün eşiyle aynı şirkette çalıştığı anlaşıldı. Mütalaada, Adil Öksüz’ün eşi Aynur Öksüz’ün, Batmaz’ın yöneticisi olduğu Gurmed Tıbbi ve Teknolojik Sistemler Sanayi Ticaret A.Ş.’de SGK kaydının bulunduğu belirtilirken, “Dolayısıyla sanık Kemal Batmaz ile Adil Öksüz’ün birbirlerini tanıdıklarının ve örgüt içinde birlikte görev yaptıkları anlaşılmıştır” denildi. Batmaz’ın, Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile de yakın ilişki içerisinde olduğu ortaya çıkmıştı.

  • ABD’den dönünce aramalar bitti
  • Mütalaada, Batmaz’ın Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ait GSM numarasıyla çok sayıda Facetime görüntülerinin olduğu, yine WhatsApp üzerinden Türkiye genelinde haklarında soruşturma ve yargılamaları devam eden birçok örgüt yöneticisi ve üyesi ile görüşme yaptığının belirlendiği kaydedildi. Batmaz’ın WhatsApp üzerinden yaptığı görüşmelerin, Adil Öksüz ile birlikte darbe planını elebaşı Fetullah Gülen’e onaylatmak için gittiği ABD’den döndüğü 13 Temmuz 2016 tarihinde saat 01.42’de son bulduğuna dikkat çekildi. Öte yandan, FETÖ imamı Batmaz’ın, 13 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’nün Aktif Haber isimli haber sitesini ziyaret ettiği ifade edilirken, konum bilgilerinden yapılan inceleme sonucunda sanığın 11 Temmuz ve 13 Temmuz tarihlerinde havalimanında WİFİ aracılığıyla bağlantı yaptığına dikkat çekildi.
#Akıncı Davası
#Kemal Batmaz
#FETÖ
#Adil Öksüz
5 yıl önce