|

Hesap günü

Darbe girişimi sonrası, FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmada tutuklanan Nazlı Ilıcak ve Ahmet-Mehmet Altan kardeşler ile Tuncay Opçin’in de aralarında bulunduğu 17 ismin yargılanmasına başlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Nazlı Ilıcak
Nazlı Ilıcak

Sanıklar bugün İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

3 KEZ AĞIR MÜEBBET

İddianamede Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, TC Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapsi isteniyor.

3 SANIK FİRARİ

Haklarında yakalama kararı bulunan firari gazeteciler kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, Emrullah Uslu’nun da 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet 15’er yıldan 22,5 yıla kadar hapisleri talep edilirken Uslu’ya diğer suçlamaların yanında ayrıca “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

#FETÖ
#Nazlı Ilıcak
#Ahmet Altan
#Mehmet Altan
7 yıl önce