|

Heybeliada'da orman yangını: Ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor

İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının söndürülmesi için bölgeye çok sayıda ekip ve söndürme helikopteri gönderildi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı açıklamada, "Yerleşim yerlerine sıçrama riski yok. Yaralanan ya da dumandan etkilenen olmadı. Tek noktada bir yangın var nedeni henüz bilinmiyor. Herkes canla başla sessizce ağlayarak müdahale etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi NENE HATUN, KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

13:23 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 14:58 - 21/08/2021 Cumartesi
Diğer
Yangını söndürmek için bölgeye helikopter gönderildi.
Yangını söndürmek için bölgeye helikopter gönderildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin evinin bulunduğu bölgede çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü öğrenildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 3 helikopter ve bir yangın söndürme uçağı sevk edildi.

Ada sakinleri de beş litrelik pet şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Heybeliada Belediye Başkanı Gül: Tüm ekipler seferber edildi

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı açıklamada, "Yangın yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi'nin bulunduğu bölgede ancak o noktaya sıçraması beklenmiyor. Yerleşim yerlerine sıçrama riski yok. Yaralanan ya da dumandan etkilenen yok. Ege'deki yangınlardan sonra her güne burada yangın olur mu korkusu yaşıyoruz. Tek noktada bir yangın var nedeni henüz bilinmiyor. Herkesin en büyük korkusudur Adalar'da. Tüm insanlar canla başla sessizce ağlayarak müdahale etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.


OGM'den ilk açıklama

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise yangına 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazözle müdahale edildiği belirtilerek, "Yangın 13.07'de başladı, 13.10'da müdahale edilmeye başlandı" denildi. Ayrıca Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi NENE HATUN, KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.





#İstanbul
#Heybeliada
#yangın
3 yıl önce