|

Hiç suçu yokmuş!

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, teröristbaşı Gülen’le doğrudan bağlantıları tespit edilen eski Dicle Üniversitesi Rektörü Jale Saraç hakkında skandal bir karara imza attı. Mahkeme, Saraç ile örgütün üniversite imamı Aytekin Sır’ı tahliye etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 07:53 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gülen'in rekötü Ayşegül Jale Saraç tahliye edildi
Gülen'in rekötü Ayşegül Jale Saraç tahliye edildi

Teröristbaşı Fetullah Gülen’in doğrudan hediyeler gönderdiği eski Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç ile örgütün üniversite imamı ve para kasası olduğu değerlendirilen yardımcısı Aytekin Sır tahliye edildi. “FETÖ yöneticisi olmak” suçundan yargılanan Saraç ve Sır’ın tahliye edilmesi dikkat çekici bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün Dicle Üniversitesindeki yapılanmasına ilişkin eski Rektör Saraç ile yardımcıları Aytekin Sır, Aslan Bilici ve Sabri Eyigün hakkında, “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçlarından 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


SAVCI TUTUKLULUK İSTEDİ MAHKEME SERBEST BIRAKTI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Saraç’ın yargılandığı davada dün dikkat çekici bir karar çıktı. Duruşma savcısı, tutuklu sanıklar Saraç ve Sır’ın üzerlerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumu gözetilerek tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Ancak yargılamanın yapıldığı Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Saraç ve Sır’ın adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

GÜLEN İLE DOĞRUDAN İRTİBATLI

Düzenlenen iddianamede sanık Saraç’ın, üniversiteyi örgüt komutları ile yönettiği ve terör örgütü lideri Fethullah Gülen ile direkt bağlantısının olduğu belirtiliyordu. Gülen’in, örgüt yönetici firari Şerif Ali Tekalan ile birlikte Saraç’a ziynet eşyası gönderdiği aktarılan iddianamede, sanığın 8 yıllık rektörlüğü döneminde FETÖ mensubu kişileri üniversitede işe aldığı ve bin 500 civarında örgüt üyesinin üniversitede istihdam edildiğine yer veriliyordu. Diğer sanık Sır ise örgütün üniversite imamı ve para kasası olduğu vurgulanıyordu. Örgüt içindeki konumlarının üyelikten çok ötede olduğuna işaret edilen Sır ve Saraç’ın tahliye edilmesi dikkat çekici bulundu.

#FETÖ
#Ayşegül Jale Saraç
#Rektör
6 yıl önce