|

‘Himmet listelerine Peygamber bakacak’

Malatya'daki FETÖ yapılanmasını deşifre eden itirafçı Mehmet T, Turgut Özel Lisesi'nde yapılan bir himmet toplantısında, İstanbul'dan Ali Rıza Tanrıseven isimli yaşlı bir sorumlunun katılarak himmet istediğini söyledi. Mehmet T, "Bu kişi himmet listesinde herkesin isminin olması bu listeyi direkt ahirette peygamber efendimiz kontrol edecek" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 11:07 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Malatya'daki Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonda etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı olan Mehmet T.'nin itirafları yapıyla ilişkileri gözler önüne serdi. Operasyonda gözaltına alınan Erenler, Beşer Eğitim Kurumları'na bağlı Turgut Özal Lisesi'nde yapılan ve içerisine mütevelli heyetinin de bulunduğu yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen himmet katıldığını belirtti. Mehmet T ifadesinde, “Toplantıya İstanbul'dan ismini Ali Rıza Tanrıseven olarak hatırladığım yaşlı bir sorumlu katılarak konuşma yaptı. Bu konuşmada himmet listesinde herkesin isminin olmasını bu listeyi direkt ahirette peygamber efendimizin kontrol edeceğini, o gün geldiğinde listede ismi bulunmayanların pişman olacaklarını söyledi" dedi.



KADINLAR YÜZÜKLERİNİ BİLE BIRAKTI

Bu üst düzey yetkilinin herkesin listede isminin bulunmasını istediğini anlatan Mehmet T, herkesin parayla katkıda bulunduğunu söyledi. Toplantıdan sonra duygusal bir slayt gösterimi yapıldığını da anlatan Mehmet T, "S alonun çıkış kapısının bulunduğu yere masalar konulmuştu. İnsanların çıkışta himmet parası bıraktıklarını, hatta bazı bayanların ellerindeki yüzükleri çıkararak masanın üzerine bıraktığını gözleriyle gördüm" diye anlattı.



PARALARI YURT DIŞINA KAÇIRACAKLARDI


Öte yandan paralel yapının himmet, burs, kurban şeklinde topladığı paralar yine yapıya yakın kişilerin alacaklı gösterilmesiyle yurtdışına kaçırıldı. FETÖ'nün Malatya'daki yapılanmasına bağlı Beşer Eğitim Kurumları ve HUGEM Dershanesi'nde yapılan sermaye indirimlerinden elde edilen paraların yine yurtdışına kaçırıldığı iddia edildi. Paralel yapıya yakın kişileri alacaklı gibi gösteren Malatya'daki yapılanmanın, 14 Ocak 2016'da adı usulsüzlükle anılan Beşer Eğitim Kurumlarının 8 milyon olan sermayesini 2 milyon 750 bin TL'ye indirdiği iddia edildi.



TEM ŞUBE DEVREDE

Yapılanmanın sadece kolejle kalmayıp, yine paralel yapıya bağlı HUGEM Dershanesi'nin 8 milyon 250 bin olan sermayesini de 2 milyona indirildiği tepsit edildi. Sermaye azalımının hileli bulunması üzerine emniyet birimleri, paralar ile himmet, burs, kurban ve bazı menkullerin satışıyla elde edilen tutarları yurtdışına kaçırmayı planlayanlara operasyon düzenledi. TEM Şube ekiplerinin operasyonuyla milyonlarca liranın yurtdışına kaçışı da engellenmiş oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanan itirafçı Mehmet Tanrıverdi de, paraların il imamları aracılığıyla yurt dışına kaçırıldığını itiraf etmişti.



ORTAĞI BANKASYA'NIN AVUKATI

Malatya'daki FETÖ operasyonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Avukat Mehmet Alper Dabağ'ın ise halen Bank Asya'nın Malatya şubesinde avukatlık yaptığı iddia edildi. Dabağ, örgüt üyeliği ve finansal destek suçlarıyla tutuksuz yargılanıyor. Bank Asya'nın yüzde 63'ü Şubat 2015'de BDDK tarafından TMSF'ye devredilmişti.



Not: 17 Mayıs tarihli ilk haberde, Avukat Nüvit Eray Erenler ismi sehven yazılmış olup, kendilerinden özür dileriz.


#FETÖ
#Himmet listeleri
#Nüvit Eray Erenler
8 yıl önce