|

Himmet Operasyonu'nda firar

Paralel Yapı'nın finans ayağına yapılan himmet operasyonunda gözaltına alındıktan sonra sonra adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılan Abdullah Büyük'e tutuklama kararı çıktı. Ancak Paralel Yapı'nın finansörü olduğu ileri sürülen Abdullah Büyük firar etti.

Yeni Şafak
19:39 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:57 - 9/09/2015 Çarşamba
Diğer

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki "himmet" operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etmişti. Karar.com'da yer alan bilgilere göre; Mahkeme şüphelilerden Abdullah Büyük hakkında tutuklama kararı verdi. Ancak Abdullah Büyük'ün yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.



Olayın geçmişi

Paralel Devlet Yapılanması"na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yapıldığı ihbarını alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar Libadiye'deki 5 katlı iş merkezine operasyon düzenlemiş ve toplantı halindeki 17 kişiyi gözaltına almıştı.



Gözaltına alınan 17 kişiden 3'ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılmış, emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 zanlı ise Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.



Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, aralarında iş adamları Abdullah Büyük ve Salih K'nın da bulunduğu 9 kişi tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmişti.



Hakimlik, 9 şüphelinin adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına karar vermişti.


#fetö
#pararlel yapı
#himmet
#firar
9 yıl önce