|

Himmet paralarını yurtdışına kaçırdı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nun "terör örgütüne finansal destek sağlamak, örgütün propagandasını yapmak ve kara para aklamak" suçlarından yürüttüğü öğrenilen soruşturma kapsamında arama kararını Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:47 - 10/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimi, 4 sayfalık arama gerekçesinde, soruşturmanın 1,5 yıllık sürecine değindi. Kararda, "Yapılan ihbar ve istihbari araştırmalarda, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde tavsiye olarak Paralel Devlet Yapılanması (PDY/Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ) olarak kabul edilmiş, bu tavsiye üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla da bu yapılanmalar terör örgütü olarak kabul ve ilan edilen terör örgütüne şirketlerin finansal destek sağladıkları, himmet parası olarak gayriresmi toplanan paraların bu şirketlerden elde edilmiş gibi legal hale çevirdikten sonra yurtdışına transferleri yapılarak kara paranın aklanması yoluna gidildiği, buna ilişkin çok sayıda ihbarın yapıldığı" ifadelerine yer verildi.



GECE GÜNDÜZ ARANACAK


Gerekçede, holdinge bağlı 22 adet şirkette terör örgütüne finansal destek sağlandığına dair kuvvetli suç şüphesinin mevcut olduğu belirtilerek, oerör örgütüne finansman sağlamak suçunun işlendiğine ilişkin makul şüphenin var olduğu anlatıldı. 22 şirkette arama yapılmasına karar veren hakimlik, şirketlerde 1 hafta içinde gece ve gündüz arama yapılıp suç delili olabilecek belgelere el konulmasına karar verdi.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Milli Güvenlik Siyaset Belgesi
#paralel yapı
9 yıl önce