|

Hollanda'nın kararı yok hükmünde

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Hollanda Temsilciler Meclisinin kararı ile ilgili "Bu parlamentonun aldığı kararı kınıyoruz, bizim için yok hükmündedir" dedi.

Yeni Şafak
10:50 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:36 - 23/02/2018 Cuma
AA
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda Temsilciler Meclisinin karara sert tepki gösterdi."Bu parlamentonun aldığı kararı kınıyoruz, bizim için yok hükmündedir" ifadeleriyle tepki gösteren Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim arzu ettiğimiz şey, Srebrenitsa gibi bir soykırım meselesinde son derece sorumluluğu olan, son derece yanlış işlere imza atmış olan, bu soykırım konusundaki sorumluluğu açık olan Hollanda'nın bu konularda daha dikkatli davranması gerektiğiydi. Dolayısıyla Türkiye açısından bir geçerliliği yoktur.

Hollanda'nın skandal kararı

  • Hollanda Parlamentosu, 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanıyarak skandal bir karara imza attı. Parlamento’da oylama 3’e karşı 142 oyla kabul edildi.
  • Türklerin kurduğu Denk Partisi oylamada karşı oy kullandı. Hükümet protokolüne aykırı olan kararın bir bağlayıcılığı bulunmadığı ifade edildi.Hükümet protokolü, soykırımların tanınmasında, uluslararası mahkemelerin hükümleri, Birleşmiş Milletler’in bilimsel araştırma ve bulgularındaki açık ve net olan sonuçların yönlendirici olması gerektiğini açıklamıştı.

#Ömer Çelik
6 yıl önce