|

Hukuk devletiyle daha güçlü oluruz

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çok yakın gelecekte hukuk devletinin kurulması ile Türkiye daha güçlü olacaktır" diye konuştu.

Yeni Şafak
00:00 - 7/09/2001 الجمعة
Güncelleme: 20:13 - 25/06/2016 السبت
Yeni Şafak

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, "Bir insan için su neyi ifade ediyorsa, demokrasi için özgürlük aynı şeyi ifade eder" dedi. Erdoğan, Hukuk ve Demokrasi Kurumu'nun Hakimevi'nde düzenlediği konferansına katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, yöneten demokrasiden bahsedilebileceğini ancak denetleyen demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirterek, "Denetim bizzat vatandaş tarafından yerine getirilmelidir" diye konuştu.



AK Parti'nin kapsamlı bir anayasa değişikliğinden yana olduğunu kaydeden Erdoğan, "Hukukun üstünlüğünü esas alan devletin varlığı, özgürlük ve hakların teminatıdır. Çok yakın gelecekte hukuk devletinin kurulması ile Türkiye daha güçlü olacaktır" diye konuştu.



Soruları da cevaplayan Erdoğan, Koray Aydın'ın 'çıplak vatandaş' olarak yargı sürecini açmasını isteyerek, "Böyle bir süreci başlatabiliyorsa Sayın Aydın'ın samimiyetine inanırım" diye konuştu.



#AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Hukuk devleti
#Koray Aydın
٪d سنوات قبل