|

Hukuk önünde hesaplaşacağım

Üniformalı FETÖ'cü teröristlerin, 15 Temmuz gecesi hayatına kastettikleri isimlerin başında gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, Yeni Şafak'a konuştu. Aslan, "o gün verilen mücadeleyi" Demokrasi ve hukuk için savaştık" sözleriyle özetledi.

Yeni Şafak ve
12:54 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 13:04 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da rehabilitasyon merkezindeki tedavisi bölümünde Aslan'ı ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da rehabilitasyon merkezindeki tedavisi bölümünde Aslan'ı ziyaret etti.

15 Temmuz gecesi darbeciler, kendilerine karşı en büyük engel olarak gördükleri polis teşkilatını saf dışı bırakmak için her yolu denedi. Helikopter ve F-16 ile Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombalayarak 62 polisi şehit etti. Cuntacı FETÖ'cülerin ilk hedeflerin biri de Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Aslan'dı.

DERDEST EDİLDİ

Darbe girişiminin başladığı saatlerde Turgut Aslan da harekete geçmişti. Ancak Jandarma Genel Komutanlığında FETÖ'cüler tarafından koruması ve kendisi elleri ve gözleri bağlanarak derdest edildi. Gözler kapalı haldeyken, başından 2 kez vurulan Aslan ağır yaralandı. Koruması Hasan Gülhan ise şehit edildi.

HAYATA TUTUNDU

16 Temmuz sabahı özel harekatçı meslektaşları tarafından yaralı olarak bulunan Aslan, tedavi sürecinde 5 kez ameliyat geçirdi. 5 ay da yoğun bakımda kalan Aslan rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi gördü. Uzun tedavi süreci sonucunda Aslan, gayreti ve doktorlarında çabası ile hayata tutundu.

ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da rehabilitasyon merkezindeki tedavisi bölümünde Aslan'ı ziyaret etti.

VATANIN YOKSA HİÇBİRİNİN ÖNEMİ YOK

15 Temmuz'un sembol ismi Aslan Yeni Şafak'a özel konuştu. O günleri anlatan Aslan, "İyi ki galip geldik. Eğer başaramasaydık çok kötü olacaktı. Türkiye'yi daha iyi günler gelecek. Bu dönem içeresinde ben de iyileşerek, bunu bana yapanlara hukuk önünde mücadele edeceğim. Her şeye sahip olabilsin ama vatanın yoksa hiçbirinin önemi yok" ifadeleri kullandı.


#Turgut Aslan
#15 Temmuz
#Türkiye
6 yıl önce