|

Hukuk TÜRGEV haklı dedi

TÜRGEV ile İBB arasında, öğrenci yurtlarının tahliye edilmesine ilişkin davada TÜRGEV ikinci kez haklı bulundu. İBB’nin hukuksuzluğu istinaf mahkemesi tarafından da tescillendi.

Burak Doğan
00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 07:15 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

TÜRGEV’in öğrenci yurtlarına ilişkin sözleşmeleri fesheden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açtığı davada mahkeme, kararı iptal etmişti. Kararın ardından İBB’nin başvurduğu üst mahkeme de TÜRGEV’i haklı bularak söz konusu kararı destekledi.


HUKUKSUZLUĞU YARGI TESCİLLEDİ

  • TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun, İBB’nin imza attığı hukuksuzluğun yargı kararı ile de tescillendiğini söyledi. Altun şu ifadeleri kullandı: “Buradaki yurtlarımız öğrencilerimizin talep ettiği yurtlardı. Şişli, Mecidiyeköy ve Avcılar’da 14 farklı üniversiteden 477 öğrencimiz çıkarılarak yurtlarımız tahliye edildi. Pandemi dönemine denk geldiği için öğrencilerin mağduriyeti çok göz önüne gelmedi. Biz de zaten kalan öğrencilerimizin bir kısmını başka yurtlara kaydırmak suretiyle önlem almıştık. Bizim öğrencilere olan böyle bir hizmetimiz hukuksuz ve yasal olmayan bir şekilde elimizden alınmıştı. Bu hukuksuzluğu yüksek yargı da tescil etmiş oldu.”

İŞİMİZ HİZMET HERKESLE ÇALIŞIRIZ

Altun kararın ardından açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz bir STK’yız. Kamu hizmetlerine destek vermekle kendimizi mükellef görüyoruz. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi ile daha önce nasıl çalışmaya devam ediyorsak, yine aynı şekilde çalışmaya devam edebiliriz. Sonuçta gayemiz burada öğrencilere hizmet vermek. Bu çerçevede bize bir yol açarlarsa yaptıkları hukuksuzluğu telafi etmek için bir adım atarlarsa biz zaten öğrencilerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunmak için varız. Böyle bir adım atılırsa memnun oluruz.”

#TÜRGEV
#İBB
#Fatmanur Altun
2 yıl önce