|

Hükümetten 'MİT operasyonu' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, MİT'in FETÖ'nün Balkan ayağına yönelik Kosova operasyonuna ilişkin, 'Kosova'da ortaya çıkan durum gerçekten Kosova'nın selameti ve geleceği açısından Türkiye'nin yapmış olduğu büyük bir iyiliktir.Bunu zaman içinde daha iyi anlayacaklardır' dedi.

Yeni Şafak
16:58 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:06 - 2/04/2018 Pazartesi
AA
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) bir toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Özellikle Türk istihbaratı ile Kosova istihbaratının başarılı operasyonuyla 6 FETÖ'cü Türkiye'ye getirildi. Ardından Kosova hükümetinin Kosova istihbarat yetkililerine görevden el çektirmesi hakkında neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, FETÖ'cülerin Türkiye'ye getirilmesinin önemli bir hamle olduğunu söyledi.

"Nerede olursa olsun yakalayıp Türk adaletine teslim edeceğiz"

Balkanlarda, örgütün etkinlik gösterdiği ülkelerin başında gelen Kosova'da bir süredir bu şekilde bir çalışma olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sonuç itibarıyla 6 terörist, yapılan ortak bir çalışma neticesinde yakalanarak teslim alındı. Sadece Balkanlar özelinde değil, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun bu teröristlerin mutlaka peşine düşüp, yakalayıp Türk adaletine teslim edeceğiz.

Bu teröristler, bu Fetullahçı Terör Örgütü evet Türkiye'de bir darbe girişimine kalkıştı, 251 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz var. Türkiye'de milletimizin göstermiş olduğu büyük bir dirençle bunda başarı sağlayamadılar ama bu terör organizasyonu sadece Türkiye'ye matuf olarak bu tip operasyonları gerçekleştirmek için kullanılacak bir terör örgütü değil. Aynı zamanda bir meczubun açıkçası tek başına yapacağı şey değil bunlar."

"Bunu zaman içinde daha iyi anlayacaklar"

Çavuşoğlu, birçok ülkeden Türkiye Maarif Vakfı vasıtasıyla FETÖ okullarının devrini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

  • "Nitekim bugün birçok ülkede bu devirler gerçekleşmiş oldu. Kosova'da da ortaya çıkan durum gerçekten Kosova'nın selameti ve geleceği açısından Türkiye'nin yapmış olduğu büyük bir iyiliktir.
  • Kosovalı Başbakanın da diğer yetkililerin de bunu bu zaviyeden görmesinde ve yaklaşmasında fayda mülahaza ediyoruz. Dolayısıyla burada yapılan bu iş sadece teröristleri yakalayıp Türk adaletine teslim etmek değil, aynı zamanda Kosova'yı da büyük bir risk ve tehditten kurtarmaktır. Bunu zaman içinde daha iyi anlayacaklardır."
#Hakan Çavuşoğlu
#FETÖ
#MİT
#Operasyon
6 yıl önce