|

Bakan Hulusi Akar ve komutanlar kaza bölgesine gitti

Bingöl'den kalkan ve Bitlis yakınlarında kırıma uğrayan askeri helikopter kazası sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Akar yaptığı açıklamada, "Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor" dedi.

19:20 - 4/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 5/03/2021 Cuma
Yeni Şafak
Bakan Akar ve komuta kademesi Bitlis'te.
Bakan Akar ve komuta kademesi Bitlis'te.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir." denildi.

Bakan Akar bölgeye gitti

Elim kaza sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bölgeye gitti.

Bakan Akar’a, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ümit Dündar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti.


“Başımız sağolsun” diyen Bakan Akar, daha sonra beraberindeki heyetle havalimanından çıkarak 8. Kolordu Komutanlığına geçti. Burada yapılacak değerlendirme sonrasında heyetin programının belli olacağı öğrenildi.

"Acımız çok büyük"

Akar yaptığı açıklamada,
"Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz.
İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor. İlk andan itibaren ara
ma kurtarmada, şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurumlarınca en kısa sürede tüm imkanlar seferber edildi."
dedi.
#kaza kırım
#helikopter
#bitlis
#hulusi akar
3 yıl önce