|

Hulusi Akar'dan İdlib açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İdlib'de teşkil edilen gözlem noktalarımız ve bölgede bulunan TSK unsurları, faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor." dedi.

Yeni Şafak
13:33 - 19/09/2018 الأربعاء
Güncelleme: 14:02 - 19/09/2018 الأربعاء
AA
Hulusi Akar Soçi'de İdlib mutabakatını imzalarken
Hulusi Akar Soçi'de İdlib mutabakatını imzalarken

Gaziler Günü Töreni Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Törende konuşan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terörle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan operasyonlarda elebaşları dahil toplam 366 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

İşte Akar'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bölgesel ve küresel düzeyde kritik bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde ülkemiz bir çok tehdit ve tehlike ile karşı karşıya bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vatanımızın bütünlüğüne devletimizin bekasına asil milletimizin huzur ve güvenliğine yönelen bu tehdit ve tehlikelerin bertaraf edilmesi maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde geniş çaplı operasyonlar düzenlenmiş büyük başarılar elde edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ, PKK, KCK, PYD, YPG, DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı ölürsek şehit kalırsa gazi anlayışıyla mücadelesini sürdürmektedir.

En son terörist kalana kadar mücadele devam edecektir. Bu kararlı mücadelenin sonuçları şu şekilde: son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan operasyonlarda, hava harekatlarında ele başları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Nerede olurlarsa olsunlar terör örgütü üyelerinin yeri tespit edilecek ve tamamı etkisiz hale getirilecektir. Ancak bu şekilde terörle mücadelemiz son bulacaktır.

İdlib'de teşkil edilen gözlem noktalarımız ve bölgede bulunan TSK unsurları, faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor.


#TSK
#Hulusi Akar
#İdlib
٪d سنوات قبل
default-profile-img