İBB'nin bitmeyen yol çalışması Beşiktaş esnafını bezdirdi: Her yer toz duman, dükkanlar sinek avlıyor

12:01, 19/08/2020, ÇarşambaG: Güncelleme: 12:15, 19/08/2020, Çarşamba
DHA
İBB'nin bitmeyen yol çalışması Beşiktaş esnafını bezdirdi: Her yer toz duman, dükkanlar sinek avlıyor
Esnaf, İBB'nin çalışmalarının bir an önce bitmesini istiyor.

İBB'nin bir türlü bitiremediği yol çalışmalarının sonuncusu Beşiktaş Nüzhetiye Caddesi oldu. Aylardır sürdürülen alt yapı çalışmaları hem esnafı hem de vatandaşları bezdirdi. Çalışmalar için kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken, motokuryeler kaldırımlarda giderek kazaya davetiye çıkarıyor. Esnaf ise dükkanlarının toz duman içinde kalmasından ve müşterilerin ise azalmasından şikayetçi.

Beşiktaş'ın en hareketli noktalarından olan Nüzhetiye ve Şair Nedim Caddesi'nde aynı anda başlatılan çalışmalar nedeniyle cadde ve çevresi neredeyse tamamen kapanmış halde. Vatandaşlar iş makinaları arasından yürümeye çalışırken, kapanan yol sebebiyle trafikte araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Çevre esnafı ve vatandaşlar aylardır süren çalışmalar nedeniyle rahatsız olduğunu dile getiriyor.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/19/12/04/resized_83cac-b13218da1939e6b9280434b814692b4cf9a35240.jpg

"Dükkanın içi toz toprak içinde"

Şair Nedim Caddesi'nde esnaflık yapan Ercan Aktaşgil, "
Tozu toprağı pisliği bir yandan insan geçişi azaldığı için işler de azaldı. Pandemiden beri devam ediyor. Biz iyi niyetimizle bekliyoruz ama hızlıca çalışıp bitirselerdi daha iyi olurdu. Koronadan dolayı zaten işlerimiz etkilenmişti bu da tuzu biberi oldu. Dükkanın içi toz toprak içerisinde
" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/19/12/09/resized_8f7f4-7a9bae9e20fa468a25f99a72ea2113998191dd8b.jpg



"İki aydır müşteri gelmiyor"

Esnaf Ahmet Dursun da "Çok üzülüyoruz ama yapabilecek bir şey yok. İki aydır sürüyor. Arkadaşlar çalışıyor ama sürekli kazıp kapatıp tekrar açıyorlar. Bir türlü bir şey çıkmıyor ortaya. İki aydan beri müşteri gelmiyor. Eşyasını bırakamıyor, duramıyor. Dükkan sürekli toz oluyor" diye konuştu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/19/12/09/resized_cd088-4a503081e72b6122187795e5f1ff6c7bc93e4fb7.jpg


Motokuryeler kaldırımdan gidiyor

Taksi şoförü, "Müşteriye gideceğim, gidemedim. Trafikten ilerlenmiyor. Sabah özellikle çok yoğun trafik oluyor" derken, motokurye Baran Güner, “
Kaldırımdan gitmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar da sıkıntı yaşıyor bu yüzden. Çalışma bitmedi bir türlü
" ifadelerini kullandı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026