|

İbrahim Karagül: Terör örgütleri ABD'nin kara gücü

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni​ İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında açıklamalarda bulundu.​ Terör örgütlerinin küresel güçlerin öncü cephesi olduğunu dile getiren Karagül, "Terör örgütleri bugün ABD'nin kara gücü olarak hareket ediyor" dedi.

Yeni Şafak
21:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:59 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.



Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:



Terör örgütleri ABD'nin kara gücü olarak hareket ediyor


"ABD ve Rusya'nın aynı cephede olduklarını söylemek için henüz erken. Müttefiklerimiz, biz El Bab operasyonu yaparken Türkiye ile savaştılar.

Batı, terör örgütleri üzerinden ülkemize karşı kuşatma uyguluyor. Terör örgütleri küresel güçlerin öncü cephesi oldular. Terör örgütleri bugün ABD'nin kara gücü olarak hareket ediyor.



Yeni harita planlanıyor


Rusya ve İran, Suriye üzerinden bir nüfus mücadelesine girmek üzere. Putin ile Trump, Suriye üzerinden bir jestleşmeye girebilir. Trump yönetimi, İran'ı bölgede etkisizleştirmeye çalışıyor. Sınırımızda küresel bir tampon bölge oluşturuluyor. Irak ve Suriye haritası birleştirilerek yeni bir harita planlanıyor.



CIA dünyanın en büyük terör sponsoru


Hiçbir zaman bir devlet, özellikle merkez iktidar alanında olan bir devlet (ABD) terörü bu kadar sahiplenmedi. Amerikan helikopterleri terör örgütlerine silah sevkiyatları yaptılar. Şu anda dünyanın en büyük terör sponsoru CIA'dir.



Batılı güçler, FETÖ ve PKK ile Türkiye'de devletin yerine örgütleri ikame etmeye çalıştılar.



Almanya'nın kampanya ortağı CHP


Almanya, münferit değil sistemik müdahalede bulunmak istiyor. Neredeyse tüm Alman medyası Türkiye karşıtı cephe oluşturdu. "Hayır" cephesi Türkiye içinden değil, Türkiye dışından formatlanıyor. Almanya'nın kampanya ortaklığını CHP yürütüyor. Almanya siyasi tarihin en seviyesiz örneklerini sergiliyor. Referanduma kadar Türkiye'ye karşı çok yönlü cepheler açılacak.



Obama-Trump çatışması


Amerikan istihbaratının en karanlık alanı 11 Eylül'dür. Rusya ve Çin, yıllardır ABD'ye karşı bir 'ticaret savaşı' yürütüyor. Obama yönetimi ile Trump yönetimi arasında devam eden bir çatışma var. Amerikan siyasi tarihinin en ciddi iç çatışması yaşanıyor. Büyük devletlerin büyük zaafları vardır ve bunun ağır bedelleri olur."




#İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
#TVNET
7 yıl önce