|

İbrahimi 2. turda

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Cenevre 2 Konferansının hazırlıkları kapsamında bölge ülkelerini bilgilendirmek adına gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Ankara''da önemli temaslarda bulundu

Aynur Ekiz
00:00 - 26/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:10 - 25/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
İbrahimi 2. turda
İbrahimi 2. turda

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelen BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar İbrahimi, yapılacak olan Cenevre 2 konferansının detaylarına ilişkin bilgi verdi. Diplomatik kaynaklara göre, yarım saat süren görüşmede Davutoğlu ise Londra''da düzenlenen Suriye''nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısında alınan kararlara ilişkin bilgi verdi.

SİNİRLİOĞLU İLE AKŞAM YEMEĞİ

İbrahimi akşam yemeğinde ise bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. İbrahimi ve Sinirlioğlu''nun Suriye''deki son gelişmeler ve bu kapsamda yapılan toplantılar sonrası alınan kararları ve bu kararların Cenevre 2 Konferansına nasıl yansıyacağına ilişkin geniş bir değerlendirmede bulunduğu öğrenildi.

DOHA, TAHRAN, BEYRUT, ŞAM SIRADA

Dün öğlen Ankara''dan ayrılan İbrahimi''nin Cenevre 2 turu kapsamında Katar''ın başkenti Doha''ya gittiği öğrenildi. İbrahimi, Katar''ın ardından İran, Lübnan ve Suriye''yi de ziyaret edecek. Ankara''yı ziyaretinden hemen önce ise İbrahimi, sırasıyla Mısır, Irak, Umman, Kuveyt ve Ürdün''ü ziyaret etti.


11 yıl önce