|

İcra takibi yakalattı

Karlov suikastinin tutuklanan azmettiricisi Şahin Söğüt’ün, 15 Temmuz’dan sonra ihraç edildiği BTK’nın icra takibi sayesinde yakalandığı ortaya çıktı. Söğüt bu sebeple bankada işlem yapınca polis takibine takıldı. Bir ay izlendikten sonra da Ankara’da saklandığı örgüt evinde kıskıvrak yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 10:24 - 11/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şahin Söğüt’ün BTK’dan ihraçedilmeden önce, elektronik posta haberleşmesinin hukuken geçerli ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlayan kayıtlı elektronik posta ile ilgili çalışmalar yaptığı öğrenildi.
Şahin Söğüt’ün BTK’dan ihraçedilmeden önce, elektronik posta haberleşmesinin hukuken geçerli ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlayan kayıtlı elektronik posta ile ilgili çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikastında FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın azmettiricisi olduğu değerlendirilen Şahin Söğüt, geçtiğimiz cuma günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Örgütün mahrem yapılanmasında görev aldığı belirlenen Söğüt hakkında, emniyet mahrem imamlar soruşturması kapsamında 2 Ağustos 2017’de yakalama kararı çıkarılmıştı. O tarihten bu yana firari olan Söğüt’ün yakalanmasına ilişkin dikkat çekici ayrıntılara ulaşıldı.

BTK İCRA BAŞLATTI

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre Söğüt, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çalıştığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) ihraç edildi. Ancak Söğüt, görev yaparken kullandığı bilgisayarı, ihraç edildikten sonra kuruma teslim etmedi. BTK bunun üzerine icra takibi başlattı. Firari konumdaki Söğüt, icra takibini durdurmak için 16 Şubatta Ankara Yenimahalle’de bir bankaya giderek işlem yaptı.

KISKIVRAK YAKALANDI

Bu işlemin ardından polis takibine takılan Şahin Söğüt’ün saklandığı ev, yürütülen titiz çalışmayla birkaç gün içerisinde tespit edildi. Polis tarafından bir süre izlenen Söğüt, 23 Mart günü Ankara Yenimahalle’de saklandığı örgüt evinde kıskıvrak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, üzerinde ele geçirilen sim kartsız telefonun haricinde 3 ayrı cep telefonu ile çok sayıda boş para zarfı ele geçirildi.


Suikast gecesi mailleri silmiş

Şahin Söğüt’ün internet trafiği de çıkarıldı. Yapılan incelemede Söğüt’ün, Karlov suikastının gerçekleştiği 19 Aralık 2016 gecesi sabaha kadar internette faal olduğu anlaşıldı. Elektronik Haberleşme Mühendisi olan Söğüt’ün, bu sürede saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın maillerini sildiği ve suikast sonrası gelişmeleri takip ettiği değerlendiriliyor.



#FETÖ
#Mevlüt Mert Altıntaş
#Şahin Söğüt
6 yıl önce