|

'İdam edilmeliler'

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, FETÖ üyesi askerlerin başlattığı darbe girişimindeki komutanların vatana ihanet suçu işlediğini ve idamla cezalandırılmaları gerektiğini açıkladı.

Yeni Şafak
19:48 - 18/07/2016 понедельник
Güncelleme: 16:50 - 18/07/2016 понедельник
Diğer

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Cumhuriyet döneminde gerçekleşen darbelerin hiç birinde milletin üzerine ateş açılmamıştır. Bunlar asker değil, gözü dönmüş caniler, hainlerdir. Asker ocağı Peygamber Ocağıdır, askerimiz bizim göz bebeğimizdir. Bu hainleri, vatanını milletini seven Mehmetçiğimizden ayrı tutuyoruz. Darbe kalkışmasını gerçekleştirenler organize olarak nöbet sistemini ayarlayarak bu hamleyi gerçekleştirmiştir. Bu FETÖ üyesi teröristler milletin iradesini hiçe sayarak bu hain kalkışmayı gerçekleştirmek istedi ancak asil milletimizin kararlılığı buna engel oldu. Alanlarda tüm siyasi partilerden, görüşü ne olursa olsun farklı STK'lardan vatandaşımız vardı. AK Parti Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, Milli Gençlik Vakfı ve sayamayacağımız birçok STK darbeye girişimine karşı tek vücut oldu. Bu zafer tüm milletimizdir. Bundan önce gerçekleşen darbeler de hem sağ hem sol çok çekti. Bunun örnekleri hala hafızalardaki canlılığını koruyor. Siyaseti dizayn etmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar.” diye konuştu.



İdam Edilmeliler

Halkın darbe girişiminde bulunan komutanların idam edilmesini istediğini belirten Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti “Benim şahsi görüşüm vatana ihanet suçuna idam cezasının getirilmesi gerekir. Cumhuriyet döneminde gerçekleşen darbelerin hangisinde asker kendi millerine ateş açmış. Her darbe alçaktır ama bunlar hainliğin doruklarına çıktılar. Kendi vatandaşını vuran, TBMM'yi bombalayan zihniyetin cezası ne olabilir. İntikamcı bir duyguya kapılmadan bu hainler cezalandırılacak. Ben de vatandaşımız gibi idam cezasının geri getirilmesi taraftarıyım. Tabi ki son kararı yüce Meclis verecektir. Biz de buna saygı duyacağız.”



Yazıcıoğlu Suikastında FETÖ Parmağı

Muhsin Yacıoğlu'nun vefatı ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “ O dönemde biz bu olayın üzerine her türlü gidilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. O zaman genel başkanımız olan Sayın Yalçın Topçu, ihmal, kaza, kusur, suikast ne varsa ortaya çıkması için dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül' ile görüştü Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. 2 kez TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını sağladık. Bu sayede bazı bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Helikopterden bazı parçaların söküldüğü ve kaybolduğu ortaya çıktı. Bunun görüntüleri de basın kanalları ile de milletimize ulaştı. Darbe kalkışması sırasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a operasyon düzenlemek isteyen ekipte olan Aydın Özsıcak isimli şahıs, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun olduğu helikopterin GPS cihazını söken kişi. Bu hain İzmir'de yakalandı. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı hakkındaki karanlık nokta da böylece açığa çıkmış oluyor. O dönemde Aydın Özsıcak gözaltına alınıyor, ancak bir süre sonra serbest bırakılıyor. Bu şahıs o günlerde iyice irdelenseydi ve karanlık yapılarla bağı ortaya çıksaydı belki bugün Cumhurbaşkanımızı tehdit eden ekibin içinde olamayacaktı. Bu durum bize gösteriyor ki Muhsin Yazıcıoğlu suikastının arkasında FETÖ var. Avukatlar bu işin üzerine gitmeli. Artık Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde bulunanlarda FETÖ'nün yörüngesinden çıkmak zorundadır.



Medya Büyük Görev Üstlendi

“Bu darbe girişimi sırasında medyamızda çok önemli bir görev üstlendi. Milletimiz gibi medyamızda darbecilerin silahlarından korkmadılar. Devletin yanında, cuntanın karşısında oldular. Bunun için tüm medya mensuplarımıza da bu dik duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Halkın haber alma özgürlüğünü hedef alan cuntacılar kimi kanalları ele geçirerek propaganda yapmaya çalıştılar. Ama başaramadılar.”



Meydanları Boş Bırakmayalım

Darbe girişiminin milletin desteği ve iradesiyle püskürtüldüğünü belirten Metin Gündoğdu “Rehavete kapılmamalıyız. Demokrasi nöbetimiz devam etmeli. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emri gelinceye kadar sokaklardan, meydanlardan çekilmemeliyiz. Türk milleti askeri her zaman korur ve kollar. Bizler askeriyeyi Peygamber Ocağı olarak görüyoruz. Üniformalı hainleri ve vatanperver Mehmetçiğimizi ayrı tutuyoruz. Tüm darbecileri ve bu zihniyete sıcak bakanları lanetliyorum. Demokrasinin ve devletinin yanında duran tüm milletimizi yürekten kutluyorum. Onlara minnettarız. TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler ortak bir açıklama yaparak devletin yanında olduklarını deklare ettiler. Vatandaşlarımız sosyal medyada dolaşan yalan haberlere itibar etmesinler. Yalanlar ortaya çıkıyor zaten. Kimse asker ve polisi karşı karşıya getirmeye çalışmasın. Milletimiz, nerede demokrasi dışı bir hareket olursa hemen ellerindeki bayraklarla oraya intikal ettiler. Ortada bir zafer var, bu da tıpkı İstiklal Savaşı'nda alınan zafer gibi milletin zaferidir.” diye konuştu.



#Metin Gündoğdu
#FETÖ
8 лет назад