|

İdil ve Cehennem Deresi'nde PKK'ya büyük darbe

Şırnak'ın İdil ilçe merkezi ile "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede, 20 gün süren "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" ile terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Yeni Şafak
12:17 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:23 - 9/03/2016 Çarşamba
AA

Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu"nun 20. gününde ilçe teröristlerden temizlendi.



Operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın sözde ilçe yöneticileri ile dağ kadrosundan gelerek ilçedeki saldırılara katılan mensuplarının da aralarında bulunduğu 114 terörist etkisiz hale getirildi.



Çalışmalarda, çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanmış 175 barikat kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 11 ton ağırlığında 401 el yapımı patlayıcı imha edildi.



Teröristlerin saldırıları sonucu 5'i asker, 3'ü polis memuru 8 güvenlik görevlisi şehit düştü.





Cehennem Deresi'nde hava destekli operasyon yapıldı


İdil ile Gabar Dağı arasında "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede tespit edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Teröristlerle sağlanan sıcak temasta ilçeye sızmaya çalıştığı belirlenen 3'ü kadın 12 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.



Keskin nişancı ve patlayıcı eğitimi verilmiş


Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerlerinde patlayıcı yapımına ilişkin çok sayıda doküman ile şifreli talimatlar bulundu. Teröristlerin, yeni katılan örgüt mensuplarına patlayıcı ve keskin nişancı eğitimi verdiği, daha sonra sınava tabi tuttuğu belirlendi.


#idil
#cehennem deresi
8 yıl önce