|

İdlib’i BM’nin gündemine taşıyacak

Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda, İdlib mutabakatı başta olmak üzere Suriye’de normalleşme sürecine yönelik Türkiye’nin yaptığı çalışmaları anlatacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:34 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Başkan Recep Tayyip Erdoğan
​Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temsil edeceği Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu, gelecek hafta 140’tan fazla devlet ve hükümet başkanına ev sahipliği yapacak.

25 Eylül’de başlayacak üst düzey toplantılarda Erdoğan, önceki gün Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile vardığı İdlib mutabakatını BM Genel Kurulu’nun gündemine taşıyacak. Erdoğan’ın dünya liderlerine yapacağı konuşmada, Suriye’deki çatışmaların azaltılması ve normalleşme sürecine yönelik Türkiye’nin öncülük yaptığı adımları anlatması bekleniyor.

İNSANİ DRAM YAŞANMASIN, MESAJI

Erdoğan, Türkiye’nin öncülüğünde başlatılan Astana ve Soçi süreçleri başta olmak üzere Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları sonrası Suriyelilerin terörden temizlenen bölgelere dönmeye başlaması ve son olarak da İdlib’de yeni bir çatışma ortamı ve insani dramın yaşanmasının önüne geçilmesi için atılan adımları ve başarıları muhataplarına anlatacak. Erdoğan’ın, Suriyeli sivillerin daha insani yaşama şartlarına erişebilmeleri için BM üyesi ülkelerin elini taşın altına koyması ve Suriye’de normalleşme sürecine katkı sunmaları konusunda destek isteyeceği kaydedildi.

TERÖRÜN BOYUTUNA DİKKAT ÇEKECEK

Erdoğan Suriye’nin geleceği açısından en büyük tehlikenin, Fırat’ın doğusunu işgal eden terör örgütü PYD/ PKK olduğunu dünya liderlerine bir kez daha hatırlatılacak. Başkan Erdoğan, ABD başta olmak üzere terör örgütü ile iş tutan devletlerin bu adımdan vazgeçmesini bir kez daha isteyecek.

#Başkan Erdoğan
#BM
#İdlib
6 yıl önce