|

İfade kumpası deşifre oldu

Selam Tevhid ihanetinin başlamasına neden olan ifadenin sahibi Kamile Yazıcıoğlu üzerinden kurulan kumpas deşifre oldu. Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in, ifadeden önce ve sonra Yazıcıoğlu’nun yaşadığı Bursa’ya gittiği HTS kayıtlarından tespit edildi. Yılmazer, '‘Eşim gitti” dedi ama savcılık, o tarihlerde aynı telefondan polis müdürlerinin arandığını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 04:04 - 10/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Paralel devlet yapılanması (PDY) ve Hrant Dink cinayeti soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Selam Tevhid soruşturmasında kumpas yapıldığına ilişkin tutuklanmasının nedeni ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekillerinden İrfan Fidan, Selam Tevhid kumpasının paralel çete tarafından en başından beri nasıl planlandığına ilişkin önemli bir delil elde etti. Savcılık, kumpası organize eden isimlerin başında dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer'in geldiği belirledi. Yılmazer'in geçmişe yönelik HTS kayıtlarını inceleyen Savcılık, Yılmazer'in kurduğu kumpasın detaylarına ulaştı.



HTS KAYITLARI ELE VERDİ


Selam Tevhid Kudüs Örgütü soruşturması ihbarcı Kamile Yazıcıoğlu'nun Bursa'da 8 Ağustos 2010 tarihinde verdiği ifade ile başladı. Soruşturma Kamile Yazıcıoğlu'nun İstanbul'da verdiği ek ifade ve bilgilerle genişletildi. Yılmazer'in ise ifadeden 6 gün önce yani 2 Ağustos 2010 tarihinde Kamile Yazıcıoğlu'nun yaşadığı Bursa'ya gittiği HTS kayıtlarından tespit edildi. Yılmazer'in 2 Ağustos'taki Bursa ziyaretinde dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü olan Yurt Atayün'ün de olduğu ortaya çıktı. Yılmazer'in HTS kayıtlarına göre Kamile Yazıcıoğlu'nun ifade verme işleminden bir gün sonra yani 9 Ağustos'ta da farklı bir ilden tekrar Bursa'ya gittiği belirlendi. Ancak bu ziyaret sırasında Atayün'ün, Yılmazer'le birlikte olup olmadığı tespit edilemedi.



SAVCI YALANINI ORTAYA ÇIKARDI


Selam Tevhid'de kumpas kurulmasına ilişkin soruşturmada geçtiğimiz günlerde şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Yılmazer ise bu iddiaların sorulması üzerine suçu eşine attı. Yılmazer, Bursa'ya o tarihlerde gitmediğini, tespit edilen telefonun eşine ait olduğunu, eşinin Bursa'ya gitmiş olabileceğini öne sürdü. Ancak Savcılık, söz konusu telefondan yapılan görüşmeleri Yılmazer'in önüne koydu. Kayıtlara göre Yılmazer, Bursa'da olduğu tarihlerde polis müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse, Gaffur Ataç'ın da aralarında bulunduğu birçok polisle görüştü. Bunun üzerine Savcılık, Yılmazer'e eşinin paralel polis müdürleri ile o tarihlerde ne gibi bir telefon görüşmesi olduğunu sordu. Yılmazer ise bu soruya cevap veremedi.



Dosyası kabarık


Ali Fuat Yılmazer geçtiğimiz gün savcılığın talebi üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “terör örgütü üyesi olmak ve casusluk” suçları kapsamında tutuklandı. Yılmazer daha önce de Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğuna ilişkin soruşturma, Tahşiye ve yasa dışı dinleme soruşturmaları kapsamında tutuklanmıştı. Yılmazer, bu son tutuklamayla toplam dördncü kez tutuklanmış oldu. Selam Tevhid kumpası soruşturması kapsamında aralarında dönemin İstanbul TEM Şube Müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse, eski savcı Gültekin Avcı'nın da aralarında bulunduğu 52 isim tutuklu bulunuyor.



#Paralel devlet yapılanması
#Selam Tevhid'
#Kamile Yazıcıoğlu
#Selam Tevhid Kudüs Örgütü
#Ali Fuat Yılmazer
9 yıl önce