|

İhanet şebekeleri çökertilecek

MHP lideri Bahçeli, ne zaman MHP’ye ihtiyaç duyulsa, entrika ve operasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bahçeli, “MHP nifak çemberine alınmak, paralel yörüngeye sabitlenmek istenmektedir. Partide ihanet şebekesi varsa o şebeke çökertilecek, temizlenecek” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:35 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

MHP'de Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemi olağanüstü kurultay tartışmaları oldu. Edinilen bilgiye göre, dün basına kapalı yapılan toplantılarda şunlar konuşuldu:


Bahçeli, toplantılara elinde dosya ile geldi. 47 yıl boyunca MHP'nin çok badireler atlattığını anlatan Bahçeli, 2009'da paralel yapının MHP'ye nüfuz etme çalışmalarını farkettiğini, o yıldan beri kesinlikle taviz vermediklerini söyledi. Bahçeli, FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkında yaptığı konuşmaları dosya halinde getirerek MYK üyeleri ile il başkanlarına sundu.



MHP'YE OPERASYON YAPILIYOR


Toplantıda Bahçeli'nin olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ülke gündeminin değiştirilmeye çalışıldığını söylediği öğrenildi. Vatanın bölünmemesi için MHP'nin her dönemde elini taşın altına koyduğunu ve koyacağını vurgulayan Bahçeli'nin, “Terör ayyuka çıkmış. MHP'nin teröre ve destekçilerine bakışı bellidir. Ne zaman bu ülkede MHP'ye ihtiyaç duyulsa partimiz bu dönemlerde sürekli entrika ve operasyonla karşı karşıya kalıyor. Türkiye karışmışken neden MHP'yi gündeme oturttular? Başka amaçlarla MHP'yi ele geçirmek istiyorlar” dediği öğrenildi.



DAVANIZA SAHİP ÇIKIN


Muhaliflere prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, il başkanlarını da uyardı. Partiye yapılan operasyona karşı sakin olunması geerektiğini belirten Bahçeli, “Bu parti dava partisidir. Davanıza sahip çıkın” değerlendirmesini yaptı. Olağanüstü kurultay tarihinde bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Bahçeli'nin, “Eğer partide bir değişim olacaksa bu parti başkalaşmadan olmalıdır” dediği belirtildi.



Bahçeli'nin, bir operasyona taviz verilmeyeceğini belirterek, “Bu parti aklanacak paklanacak. Partide ihanet şebekesi varsa o şebeke çökertilecek, temizlenecek" mesajını verdiği öğrenildi.



Paralel yörüngeye sabitleme uğraşı


Bahçeli, toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada da MHP'ye komplo kurulduğunu vurguladı. Bahçeli, özetle şunları kaydetti:


“Okyanus ötesi kaynaklı planlamalardan medet uman, vicdanını kiralayanlara umut bağlayan, böylelikle MHP'yi ele geçirme ve kontrol altına alma amacına ulaşacaklarını sanan gafiller şüphesiz yanıldıklarını göreceklerdir.Ancak hiçbir şer niyet, hiçbir hain ittifak, kökü dışarıda hiçbir karanlık odak başarıya ulaşamamış, sonuç alamamıştır.



Nitekim MHP nifak çemberine alınmak, paralel yörüngeye sabitlenmek istenmektedir. Kişisel ikbal hırslarına yenik düşen, paralel telkin ve dayatmalara düğme ilikleyen malum şahıs ve niyet sahiplerinin partimizin içini karıştırmak ve bulandırmak için her yolu denedikleri ortadadır. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır.”



Temyiz başvurusu


MHP, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karara ilişkin Yargıtay'a itirazda bulundu. 18. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuran parti, çağrı heyeti tarafından teşebbüs edilen girişimlerin hukuki ve meşru olmadığını belirtti. MHP'nin, Yargıtay'a çağrı heyetinin tarafsız olmadığı ve 3 adayın buluşup kongre tarihi belirlemesi ile ilgili pazartesi günü iki ayrı suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.



#mhp
#paralel yapı
#İhanet şebekeleri
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce