|

İHH merkezinde büyük yangın

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki İHH’nın Suriyeli mülteciler için ekmek üreten fırın bölümünde gece saatlerinde yangın çıktı. Lojistik Merkezi'ne de sıçrayan yangın büyük maddi hasara neden oldu. Suriye'ye gönderilecek 60 TIR'lık yardım küle dönerken, ekmek fırını da kullanılamaz hale geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:19 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

İHH'nın Suriye'ye yardım koordinasyonunu sağladığı merkezin ekmek fırını bölümünde henüz bilinmeyen nedenle çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu sabaha karşı söndürüldü. Çevre ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye ve orman yangını söndürme ekibiyle iş makinesinin müdahale ettiği yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.



KONTROL ALTINDA


Ekmek fırını ve deposunun kullanılmaz hale geldiği yangında, alevlerin yakıt tankına ulaşmadan kontrol altına alınmasının büyük bir tehlikeyi önlediği bildirildi. Öte yandan, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.



YARDIMLAR YANDI


İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Lojistik Merkezi'nde çıkan yangına ilişkin, ''Suriye'ye yardım eden iki yerde yangın çıkmasın dikkat çekici'' dedi. Yıldırım “Şu an yangının neden çıktığını tam olarak bilemiyoruz. Ancak Suriye'ye yardım eden bir grubun deposunda da 20 gün önce yangın çıkmıştı. Suriye'ye yardım eden iki yerde yangın çıkması dikkat çekici. Maddi olarak tabii ki çok büyük kaybımız var. Buradaki fırında günde 170 bin ekmek çıkıyordu. Bu ekmekler buradaki ve Suriye'deki halka dağıtılıyordu. Depoda 60 TIR dolusu yardım malzemesi vardı. Şu anda depomuz tamamen yanmış durumda. Ekmek fırınımız yanmış durumda'' dedi.



DEVAM EDECEĞİZ


Yıldırım, ayrıca yangın meydana gelen İHH merkezinin çok önemli bir yardım merkezi olduğunu dile getirerek, aynı merkezin tekrar yapılarak yardımların sürdürüleceğini kaydetti.



#ihh
#Reyhanlı
#ihh yangın
9 yıl önce