|

İHL'li sporcular ödüllerini aldı

İmam Hatip Liseleri Geleneksel ve Modern Spor Oyunları Ödül Töreni, Bahçelievler Belediyesi Hasan Doğan Spor Kompleksi’nde yapıldı. Atletizm, kros, voleybol, basketbol, futsal, taekwondo, güreş, mas güreşi, mangala, masa tenisi, badminton, ayak tenisi, mini golf branşlarında ödüller sahiplerini buldu.

18:58 - 2/05/2019 الخميس
Güncelleme: 19:30 - 2/05/2019 الخميس
Yeni Şafak
Öğrenciler ödüllerini aldı
Öğrenciler ödüllerini aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖNDER ve Bahçelievler Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen program, Mehteran ve Misal konseriyle başladı. Daha sonra öğrencilerin çeşitli spor dallarındaki gösterilerine geçildi. İstanbul Zeytinburnu Merkezefendi İHL öğrencilerinden Kuranı Kerim okuma yarışması İstanbul birincisi Furkan İhsan Akçay ve Türkiye birincisi Ahmet Can Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program devam etti.

Sporla, sanatla hayatımızı anlamlandıralım

Ödül törenine katılan gençlere hitap eden Türkiye Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, yarışan adayları ve tüm okulları tebrik ederek konuşmasına başladı. Spor etkinliklerinin kendisinin de imam hatipte olduğu yıllarda severek takip ettikleri etkinlikler olduğunu belirten Erdoğan, “
Maalesef her geçen yıl beden eğitimi saatleri azaltıldı en son haftada bir saat kaldı. Ben istiyorum ki bütün okullarımızda gençlerimiz sporla haşır neşir olsun, okullarımızda spor kulüplerimiz olsun
” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul İmam Hatip’te olduğu yıllarda hem münazara takımında yer aldığını hem şiir yarışmalarına katıldığını hem de futbol maçlarına gittiğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü cumhurbaşkanımız o günün en sosyal öğrencilerinden biriydi. Demek ki başarı sadece test sonuçlarından ibaret değil. Demek ki, sporla, sanatla, kültürle hayatımızı anlamlandırmaya çalışacağız. Öncü Spor Kulübümüz buna yönelik çalışmalar yapıyor. Dileriz ki, imam hatip liselerindeki lisanslı sporcu sayısı bütün liselerdeki lisanslı sporcuların üzerinde olsun.

Büyük başarılar bekliyoruz

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ise konuşmasında İstanbul’da düzenlenen spor oyunlarının aynısını tüm Türkiye’de yapmak için çalışma içinde olduklarını söyledi. Öğrencilere seslenen Aksu, “Sizlerden büyük başarılar bekliyoruz. Sporda ahlak ve kaliteyi en üst seviyelere taşımak istiyoruz. Sizin başarınız mazlumların başarısıdır. Bu yoldaki yürüyüşünüz hiç aksamadan devam etsin diliyorum” diye konuştu.


Kararlılıkla yürürsek gelecek bizim

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de konuşmasında Öncü Spor Kulübü’nün büyük hayallerle yola çıkmış bir kulüp olduğunu belirterek, “
İnşallah kararlılıkla yürürsek büyük hedefler ve gelecek günler bizim olacaktır. Biz sizlere güveniyoruz, siz değerli sporcular inşallah bizlerin yüzünü ağartacak, ülkemizin yüzünü ağartacak ve dünyada başarılar elde edecektir. Her zaman sizlerin destekçiniz olduğumuzu ifade etmek istiyorum
” ifadelerini kullandı.

Bir spor alanında yer alın

Ödül töreninde gençlere hitap eden ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal ise, “Öncü Spor olarak bizim gayretimiz sizin spor alanında yetişmenizdir. Bizim sizlerden isteğimiz her birinizin bir spor alanında yer almanız ve onun gereklerini yerine getirmenizdir” dedi. Yetenekli gençleri sporda her zaman destekleyeceklerini belirten Çal, tüm okullarda ve tüm imam hatiplerimizde sporun gelişmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Spor oyunları Türkiye geneli olacak

Öncü Spor Kulübü Başkanı Yavuz Kurt da “Burada güçlü yarınlarımız var, burada gençlerimiz var” diyerek başladığı selamlama konuşmasında bir müjde verdi. Kurt, İstanbul genelindeki imam hatipler arasında tertip edilen spor oyunlarının bundan sonra tüm Türkiye genelinde düzenleneceğini söyledi. Kurt, “Öncü gençlerle geleceğin Türkiye’sinden umutluyuz” dedi.

430 okul katıldı

Ödül töreninde protokol konuşmalarının ardından kupa töreni ve madalya takdimine geçildi. İmam Hatip Spor Oyunları’na İstanbul genelindeki imam hatip liselerinden 430 okul katıldı. 13 daldaki müsabakalarda 14 bin 325 öğrenci yarıştı. Yarışmalar sonucunda ise 22 kız lisesi, 34 de erkek lisesi kupa almaya hak kazandı.

#Yavuz Kurt
#Kamber Çal
#Mustafa Canbey
٪d سنوات قبل