|

İki liderden ortak miting

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin bazı illerde ortak mitingler düzenleyebileceğini açıkladı. Kurtulmuş, “AK Parti’nin aday gösterdiği büyükşehirlerde MHP, MHP’nin aday gösterdiği yerlerde de AK Parti seçime girmeyecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:48 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Partide 31 Mart yerel seçimlerine yönelik aday tespit çalışmalarında son noktaya gelindiğini bildiren Kurtulmuş, AK Parti'nin aday gösterdiği büyükşehirlerde MHP, MHP'nin aday gösterdiği yerlerde de AK Parti'nin seçime girmeyeceğini söyledi. İki partinin büyükşehirlerdeki ilçeler üzerindeki çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini açıklayan Kurtulmuş, "Bugün yarın muhtemelen liderler tekrar görüşerek bu son çerçeveyi çizerler" dedi.

İTTİFAKIN RUHUNA UYGUN

Cumhur İttifakı'nın insanların gönlünde oluşmuş bir ittifak olduğunun altını çizen Kurtulmuş, iki partinin yaptığı ittifak neticesinde MHP'nin adaylarını geri çektiğinin hatırlatılması üzerine, "Hangi ilde hangi partinin aday koyacağı bellidir. Dolayısıyla burada önceden diğer parti adayını ortaya koymuşsa adayını çekti. Sayın Devlet Bahçeli de büyük bir nezaketle Erzurum, Denizli ve Aydın'daki adaylarının geri çekildiğini parti olarak ilan ettiler. İttifakın ruhuna uygun bir şekilde karşılıklı jestler yapılır" ifadelerini kullandı. Ortak mitinglerin de olabileceğini açıklayan Kurtulmuş, "Özellikle çok önemli gördüğümüz illerde her iki liderin katıldığı ortak mitingler olabilir" diye konuştu.

İSTANBUL'A AYRI TANITIM

Bütçe görüşmelerinin cuma günü biteceğine işaret eden Kurtulmuş, "Bundan sonraki süreçte de İstanbul ve kalan diğer illerimizin aday tanıtımlarını yaparız" açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, her seçimde olduğu gibi İstanbul'da müstakil bir aday tanıtım çalışması yapılacağını bildirdi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#Miting
#Cumhur İttifakı
5 yıl önce