|

İkinci kez adliyede

FETÖ'nün ÖSYM yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in gözaltı süresi ikinci kez uzatıldı. Perşembe günü adliyeye sevk edilmesi beklenen Demir'in Emniyet’teki sorgusuna devam edilecek.

Osman Özgan
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:28 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Ali Demir
Ali Demir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ÖSYM'de FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 8 Nisan'da düğmeye basılmış ve Demir'in de aralarında bulunduğu 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ankara, İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon'daki eş zamanlı baskınlarda 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Eski ÖSYM Başkanı Demir de Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil firmasında yakalanarak Ankara'ya getirilmişti.

DEMİR İÇİN EK GÖZALTI

Şüphelilerden Ali Demir'in de aralarında bulunduğu 8'i dün Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerin ikinci kez gözaltı sürelerinin uzatılmasına karar verildi. Adliyedeki işlemlerin ardından Demir ve diğer şüpheliler, Emniyet’e götürüldü. Şüphelilerin sorgu işleminin devam ettiği öğrenildi. Demir ve diğer şüphelilerin ilk gözaltı süreleri geçen perşembe günü uzatılmıştı.

EMNİYET’TE İTİRAFÇI OLDULAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 9'unun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp itirafçı olduğu, 7'sinin de savcılık talimatıyla Emniyet’ten serbest bırakıldığı belirtildi. Öte yandan, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 9'unun örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenirken, bazı şüphelilerin de ankesörlü telefon irtibatının bulunduğu tespit edildi. Bu arada, gözaltına alınanlar arasında ÖSYM'de bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yapan 6 kişinin de yer aldığı belirtilmişti.

#​FETÖ
#ÖSYM
#Ali Demir
5 yıl önce