|

İkisi de bıraktı

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son kez bir görüşme yaptı. 1 saat 50 dakika süren görüşme sonrası Gökçek, sosyal medyadan, 28 Ekim Cumartesi günü görevi bırakacağını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı RecepAltepe, dün istifa etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Yeni Şafak ve
04:03 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 08:14 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Ankara BŞB Başkanı Melih Gökçek cumartesi günü görevi bırakacağını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de dün bir basın açıklaması ile istifasını duyurdu
Ankara BŞB Başkanı Melih Gökçek cumartesi günü görevi bırakacağını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de dün bir basın açıklaması ile istifasını duyurdu

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son kez bir görüşme yaptı. Görüşme Erdoğan’ın resmi programında yer almıyordu. Gökçek’in Erdoğan’dan istifası için süre istediği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçek’e randevu verdi.

1 SAAT 50 DAKİKA SÜRDÜ

Gökçek saat 16.00’da Beştepe’ye geldi. Görüşme saat 17:50 civarında sona erdi. Gökçek saat 17:55’te Beştepe’den ayrıldı. Gökçek, Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından 28 Ekim Cumartesi günü görevi bırakacağını açıkladı.

MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLAYIP ARKADAŞLARA VEDA EDECEĞİM

Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim." ifadelerini kullandı.

LİDERİMİZLE TERS DÜŞMEYECEĞİZ

İstifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Altepe, “Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil hizmet ilkesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Parti liderimiz ile ters düşmeyeceğiz. Çatışmayacağız, zarar vermeyeceğiz” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kanadından ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Erdoğan AK Parti’nin Mayıs'taki kongresinden sonra ‘Partideki metal yorgunluğunu gidereceklerini’ açıklamış, bu sözlerden iki ay sonra kabinede, Ağustos’tan itibaren de AK Parti’nin bazı il ve ilçe yönetimlerinde değişikliğe gidilmişti.

ÜÇ BAŞKAN DAHA ÖNCE İSTİFASINI SUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa sürede vereceklerine inanıyorum” ifadesini kullanmıştı. AK Parti Genel Merkezi geçtiğimiz aydan itibaren de bazı belediye başkanlarından istifalarını istemeye başlamıştı. Bu kapsamda İstanbul, Düzce ve Niğde belediye başkanları istifalarını sunmuşlardı. 


Partimize hayırlı olsun

İstifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kriz ortamını oluşturmaya hiç yanaşmayacaklarını dile getirerek, “Bizim için çok değerli olan dünya mazlumlarının tek umudu olan, gözbebeği olan AK Parti’mizin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Yeniden yapılanma, reform ve değişim-dönüşüm projesi’ adı altında bir eylem başlatıldı ve bu duyuruldu ki, Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor Bu şartlarda Bursamıza, hemşehrilerimize ve ülkemize hizmet imkanı kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok, alnımız ak başımız da dik. Bursamıza, hemşehrilerimize, ülkemize ve AK Parti’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Bugüne kadar görevini ibadet olarak görerek yerine getirmeye çalıştığını, bunu yaparken de herkese eşit davranmaya özen gösterdiğini söyleyen Altepe, "Allah’a şükür yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık ve adımız bu konularla hiç yan yana gelmedi, hiç anılmadı. Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi" şeklinde konuştu.

  • Arkadaşlar bu işi fazla uzatmadan bitirirler
  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarının istialarıyla ilgili “Arkadaşlar bu işi fazla uzatmadan bitirirler” dediği öğrenildi. Erdoğan, pazar günü katıldığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda İstanbul’un durumu başta olmak üzere istifası beklenen belediye başkanları hakkında ki gelişmeleri değerlendirdi.
  • ERDOĞAN'DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
  • Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Erdoğan’ın AK Parti’nin teşkilat yapısı başta olmak üzere birlik beraberlik ve dava anlayışına vurgu yaptığı belirtildi. İstifası istenen belediye başkanlarının durumu ile ilgili Erdoğan’ın buralara istişareler neticesinde gelindiği ve yine yapılan istişareler sürecinde ayrılmalarının uygun görüldüğünü kaydettiği belirtildi. Bu kapsamda Erdoğan’ın “Arkadaşlar bu işi fazla uzatmadan bitirirler” dedi.
#AK Parti
#Büyük Şehir Belediye
#İstifa
#Melih Gökçe
#Recep Aktepe
7 yıl önce