|

İl il FETÖ operasyonları: 14.08.2016

FETÖ'nün hain darbe girişiminin hemen ardından 81 ilde örgüt mensuplarına yönelik olarak başlatılan operasyonlar kapsamında çeşitli meslek gruplarındaki örgütün kritik isimleri yakalanıyor.

Yeni Şafak
20:15 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 21:58 - 14/08/2016 Pazar
Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte öğrenci kazandırdığı ileri sürülen 'hususiciler' ve 'serrehber' olarak adlandırılan 34 kişiden 33'ü tutuklandı.
Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte öğrenci kazandırdığı ileri sürülen 'hususiciler' ve 'serrehber' olarak adlandırılan 34 kişiden 33'ü tutuklandı.

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik olarak güvenlik güçlerinin kararlılıkla başlattığı terör operasyonları sürüyor. Türkiye'nin tüm kentlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ'nün kritik isimleri yakalandı.



İstanbul: Dijital verilere
el konuldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Emniyet ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne maddi kaynak ve yeni eleman sağlamanın yanında devlet kurumlarının veri tabanındaki bilgileri örgüte aktaran firmaya yönelik operasyon yaptı. Yapılan operasyonda şirket sahibi A.B ile birlikte 18 kişi gözaltına alınırken çok sayıda dijital veriye el konuldu.



Muğla: 2'si kadın 13 kişi gözaltına alındı

Muğla, Köyceğiz'de 8-9 Ağustos tarihlerinde yapılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda 2'si kadın 13 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 kişiden, Bahar Tuluk, Tahir Tuluk ve Ömer Tekin tutuklandı.




Bolu: FETÖ'cü üsteğmen tutuklandı

Bolu'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında gözaltında alınan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında görevli üsteğmen tutuklandı.



Siirt: Eski Vali Yardımcısı'na tutuklama kararı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan eski Siirt Vali Yardımcısı ve Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve H.A. hakkında, savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı.






Isparta: 22 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 22 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.



  1. Kayseri: FETÖ'nün kritik isimlerine soruşturma
  2. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye Teşebbüs, Anayasayı İhlal, Yasama Organına Karşı Suç ve Kasten Adam Öldürme" suçlamarından yürütülmekte olan çalışmalarda, Valilik çalışanlarından Mehmet B., Ali Ç., İbrahim Ö., Murat D., Fatih Ç. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarından Mehmet K., Turgut T., Abdusemat K., Mehmet S., Coşkun D. ve Fahrettin K.'nin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan 11 kişi hakkında soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

Kilis: 5 terörist tutuklandı

Kilis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 24 kişiden 5'i tutuklandı.



  1. Denizli: Teröristbaşı Gülen'in şairi
  2. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan şair Rıfat Sayar, Denizli'de bir otelde yakalandı.

Balıkesir: Hakaret eden FETÖ'cü tutuklandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



Çorum: FETÖ'cülere tutuklama

Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklanırken, 1 kişi de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.



Kahramanmaraş: FETÖ'cü doktorlar yakalandı

Kahramanmaraş'ta Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 37 sağlıkçı gözaltına alındı.




Operasyonlar sürüyor...



































#FETÖ operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce