|

İl il FETÖ operasyonları: 15.08.2016

Güvenlik güçlerinin FETÖ'ye yönelik olarak sürdürdüğü operasyonlar kapsamında çok sayıda terörist tutuklandı ve gözaltılar sürüyor. 81 ildeki operasyonlar ile örgütün kritik isimlerinin de yakalandığı bildiriliyor.

Yeni Şafak
10:12 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:27 - 15/08/2016 Pazartesi
Kütahya’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.
Kütahya’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'daki hain darbe girişimi kısa sürede başarıyla püskürtülürken, güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor. Bu kapsamda yurdun çeşitli kentlerinde çok sayıda örgüt mensubu gözaltına alınırken, operasyonların devam edeceği bildiriliyor.



İstanbul: Üç Adliye'de operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy adliyelerinde görevli memurlara yönelik bugün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Gaziosmanpaşa ve Çağlayan Adliyesinde çalışan 129, Bakırköy'de çalışan 44 personel gözaltına alındı.



Kars: Toplam 241 FETÖ'cü tutuklandı

Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 3 komiser, 3 komiser yardımcısı, 9 polis memuru ve 8 sivil önceki gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 536 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 241'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 198 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 68 kişi serbest bırakıldı. 29 kişi ise gözaltında bulunuyor. Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar aralıksız devam ettiği bildirildi.



Balıkesir: FETÖ'nün finansörlerine operasyon

Balıkesir, FETÖ/PYD operasyonu kapsamında Gönen'de iş dünyasına yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli eski müdür ile hastane personelleri ve gıda ile enerji sektörlerinde bulunan iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi Gönen Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda kitap, tablet ve bilgisayar gibi bazı materyallere el konuldu.




  1. Kilis: Suriye'ye kaçarken yakalandı
  2. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada Erzurum Cumhuriyet Savcısının Türkiye Suriye sınırında yakalandığı bildirildi. Açıklamada, "14.08.2016 günü saat 23.05 sıralarında, Kilis İli Merkez İlçe Duruca Köyü Afrin Hudut Karakolu sınır hattında, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan Ekrem Beyaztaş (Erzurum C.Savcısı.) yakalanmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır” denildi.


Çankırı: FETÖ'cü polisler yakalandı

Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 polisten 22'si tutuklandı.






Kırklareli: 4 FETÖ'ye tutuklama

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.



Samsun: FETÖ'cü 15 avukat adliyede

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15'i avukat 16 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.




Operasyonlar sürüyor...





































#FETÖ Operasyonları
8 yıl önce