|

İletişim Başkanı Altun 'küresel bir sorun' diyerek vurguladı: Dezenformasyon çağımızın vebası

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyonun küresel bir sorun olduğunu söyledi. 45 bin çocuk, kadın ve yaşlıyı katleden İsrail’in dezenformasyon bombardımanıyla hakikati de katletmeye çalıştığına dikkat çeken Altun, dezenformasyonu ‘çağımızın vebası’ olarak tanımladı.

04:00 - 25/05/2024 Cumartesi
Güncelleme: 04:05 - 25/05/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dezenformasyon, demokratik sistemlerin korunması için de mücadele edilmesi gereken, küresel bir sorundur. Eğer dezenformasyonun hakim olduğu bir medya ve siyaset düzeni varsa orada ayrımcılık, nefret söylemi vardır” dedi. Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünde düzenlenen "Bab-ı Ali Okulu: 21. Yüzyılda Dezenformasyon Tehdidi ve İletişim Stratejileri" programının açılışında bir konuşma yaptı.


HAKİKATİ DE KATLETMEYE ÇALIŞTI

45 bin çocuk, kadın ve yaşlıyı katleden İsrail'in dezenformasyon bombardımanıyla hakikati de katletmeye çalıştığını belirterek, "Lakin biz İsrail'in dezenformasyon politikasına, stratejisine karşı çok güçlü bir şekilde mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Batılı sisteme, devletlere rağmen İspanya, Norveç ve İrlanda, Filistin devletini tanıdığını ilan ediyor. Bu gelişmeler tüm baskı ve yıldırma girişimlerine rağmen dezenformasyonla mücadeleyi sonuna kadar kararlılıkla sürdürmemiz gerektiğini bize apaçık göstermektedir" dedi.


DEMOKRASİ KRİZİNİN SORUMLUSU

Dezenformasyonu 'çağımızın vebası' olarak tanımlayan Altun şöyle devam etti: “Dünya Ekonomik Forumu dezenformasyonun gelecekte savaş, olağanüstü hava koşulları ve enflasyon gibi tehlikelerden daha büyük bir küresel tehdit olduğunu vurgulamıştır. Diğer yandan BM İnsan Hakları Konseyi, dezenformasyonun insan haklarına zarar veren başlıca etmenlerden birine dönüştüğünü vurgulamıştır. Dezenformasyon, sebebiyet verdiği hakikat kriziyle modern toplumların bugün gerçek anlamda bir demokrasi krizi yaşamasının da müsebbibidir."


BENZERSİZ ARTIŞ

Teknolojik gelişmelerin dezenformasyonun yayılmasını hiç olmadığı kadar artırdığını vurgulayan Altun, şunları kaydetti: “Dezenformasyon, esasında hem insanların duygularına hitap eden provokatif içeriklerle hem de sosyo-politik süreçleri yönlendirmeyi hedefleyen radikal müdahalelerle tarihin akışına etki etme çabasıdır” dedi.


#Fahrettin Altun
#dezenformasyon
#medya
#siyaset
23 gün önce