|

İlim heyeti’nin hatırası yaşatıldı

Çanakkale cephesini 100 yıl önce ziyaret eden “İlim Heyeti”nin anısına, Ortadoğu ve Balkanlar'dan ilim adamları, yazarlar ve gazeteciler, dedelerinin Gelibolu Tarihi Alanı’ndaki mezarlarını ziyaret etti.

Yeni Şafak
04:00 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 22:47 - 24/10/2015 Cumartesi
AA

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliğiyle “100 Yıl Sonra İlim Heyeti Çanakkale'de” projesi kapsamında, Suriye, Lübnan, Filistin, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Tunus, Bosna Hersek, Kosova ve Azerbaycan'dan 21 gazeteci ve yazar ile Türkiye'den heyete katılan gazeteci, akademisyen ve öğrenciler Çanakkale'ye gitti. Çanakkale cephesini 100 yıl önce ziyaret eden “ilim heyeti”nin hatırasını yaşatmak için kahramanlık destanı yazılan toprakları gezen heyet, ilk olarak Kilitbahir köyündeki Mecidiye Tabyası'nı ziyaret ettikten sonra Şehitlik Abidesi'ne gelen heyet, burada dua ettikten sonra bölgeden ayrıldı.





KİTAP VE BELGESEL HAZIRLANACAK


Proje yöneticisi Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Çakır, proje çerçevesinde üçüncü kitabı yayımlayacaklarını, ayrıca bu projeyi belgesel haline dönüştürüleceklerini ifade etti.


#Ömer Çakır
#Çanakkale cephesi
#İlim Heyeti
#Gelibolu Tarihi Alanı
8 yıl önce