İlişkilerimiz etkilenmez

Yeni Şafak
04:00, 20/12/2016, SalıG: Güncelleme: 04:33, 20/12/2016, Salı
Yeni Şafak
İlişkilerimiz etkilenmez

Rusya Büyükelçisi’ne yönelik suikast üzerine Türkiye ve Rusya’dan sağduyulu ve soğukkanlı açıklamalar geldi. Açıklamalarda ortak nokta, saldırının Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaya dönük olduğu yönünde.

Türkiye ve Rusya dünkü Büyükelçi Karlov suikastının karanlık ve organize bir eylem olduğunu ilk andan itibaren çok hızlı şekilde fark etti. İki ülke de gelişen ilişkileri bozmaya dönük bu eylemin hedefine ulaşamayacağını vurgulayan en üst seviyede açıklamalar yaptı. Hedefin Rus Büyükelçi Karlov değil Türk-Rus ilişkileri olduğu açıklamardaki ortak noktaydı.



ARKASINDAKİNİ ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırının iki ülkenin ilişkilerini bozma yönünde bir provokasyon olduğunun açık olduğunu söyledi. Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevabın, terörizme karşı savaşı güçlendirmekten geçtiğini vurgulayan Putin, "Söz konusu saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Türkiye ile bu cinayetin arkasında kimlerin olduğunu araştıracağız. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede anlaşmaya vardık. Rusya olarak bu saldırının arkasında kimin olduğunu öğrenmek zorundayız" dedi.






BARIŞA ATEŞ ETTİLER


Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev uluslararası kurallara göre büyükelçiyi öldürmenin uluslararası uygar ilişkiler dışında olan, çok ciddi suç olduğunu vurguladı. Medvedev, “Rusya bunu cezasız bırakmayacaktır. Bu organizasyona kim katıldıysa herkes bunun hesabını verecektir. Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler. Yüksek değerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler." ifadesini kullandı.




http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/12/20/03/38/resized_e8f62-bff2d247foto_10412662_201220160136130000_r_gen_20161220000000_aapicture2016121910412662.jpg



KREMLİN'DE GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANDI


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Karlov'a yönelik saldırı hakkında Rusya Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat kurumları tarafından rapor sunulduğunu ifade etti. Peskov, Putin'in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve istihbarat kurumlarının başkanlarıyla görüşmeyi planladığını kaydetti. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Türk makamlarıyla temas halinde olunduğu ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karlov'a düzenlenen saldırının BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşınacağını ifade etti.






SOĞUKLUK DALGASI OLMAZ


Zaharova, “Bugün Rusya diplomasisi için trajik bir gün. Terör bitmiyor. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Andrey Karlov, kalplerimizde her zaman için fedakar Rus diplomat olarak hatırlanacak" dedi. Zaharova, saldırının tüm yönleriyle soruşturulması ve sorumluların cezalandırılması konusunda Türk makamlarından güvence aldıklarını ifade etti.






Rusya Devlet Duması Güvenlik Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy ise, Rusya Büyükelçisine düzenlenen saldırının Türk-Rus ilişkilerini etkilemeyeceğini vurguladı. Rus devlet televizyonu Rossiya 24'e konuşan Slutskiy, Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerde yeni bir soğukluk dalgası yaşanmayacağının altını çizdi.



Toplantı iptal edilmedi


Rusya Büyükelçisine düzenlenen saldırı son günlerde iki ülke arasındaki yakınlaşmayı da hedef aldı. Halep ve Suriye'deki ateşkesin sağlanması için düzenlenen Türkiye- İran-Rusya toplantısı bugün Moskova'da yapılacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu saldırı sebebiyle toplantının iptal edilmediğini açıkladı. Bugün Rusya'ya gidecek olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ziyareti de iptal edilmedi.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026