|

İlk başkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu bıraktığı 6. sınıf öğrencisi Fatih Mintaş’a “Başkan” diye hitap ederken, makamların da geçici olduğuna vurgu yaptı. Mintaş da gazetecilerin, “24 Haziran’da başkan seçilirseniz ilk icraatınız ne olacak” sorusuna “Milletimize hizmet” karşılığını verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 03:04 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
‘Minik Başkan’ın ilk icraatı millete hizmet
‘Minik Başkan’ın ilk icraatı millete hizmet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 23 Nisan dolayısıyla çocukları ağırladı. Koltuğunu 12 yaşındaki Fatih Mintaş’a devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “başkan” vurgusu yaptı. Erdoğan, yerine geçen Cenk Yakın Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisine ‘başkan’ diye hitap etti. Erdoğan, makamların da geçici olduğuna vurgusu yaptı. Basın mensupları Mintaş’a gündeme ilişkin sorularını yöneltti. Mintaş gazetecilerin, “24 Haziran’da başkan seçilirseniz ilk icraatınız ne olacak” sorusuna “Milletimize hizmet” karşılığını verdi. “Torunlarınızla bir 23 Nisan kutlaması yapabildiniz mi?” şeklindeki bir soru üzerine Mintaş, “Ben, kardeşimin genel provasını izlemiştim. Onunla birlikte de vakit geçirmeye çalışıyorum. Torunlarım olmadığı için...” diye konuştu. Mintaş’ın bu sözleri salondakileri güldürdü.


Son başbakan

24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte ortadan kalkacak olan Başbakanlık’ta 23 Nisan Bayramı’nda son devir teslim yapıldı. Yıldırım, Başbakanlık koltuğunu Pursaklar Altınova İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Esma Didesu Taşyürek’e verdi.


Koltuk şehit kızına emanet

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 23 Nisan dolayısıyla Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege’nin Eskişehir Koleji’nde okuyan 13 yaşındaki kızı Elvan Ege’yi kabul etti. Koltuğunu Canikli’den devralan Ege, “İlk icraatım kadın subay ve astsubay oranını artırmak olacak” dedi.

#23 Nisan
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Binali Yıldırım
6 yıl önce