|

İlk çekici bakan vurdu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep’te yıkılarak yerine yeşil alan yapılacak olan AVM’nin yıkım törenine katıldı. Konuşmaların ardından Bakan Bozkır ve beraberindekiler ilk çekici vurdu.

Yeni Şafak
17:47 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:51 - 14/02/2015 Cumartesi
IHA

Bir dizi inceleme ve açılış için Gaziantep’e gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Şahinbey ilçesi Demokrasi Meydanı yanında bulunan Bedesten AVM’nin yıkım törenine katıldı. Yerine yeşil alan yapılacak olan AVM’nin yıkım törenine Bakan Bozkır’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Ahmet Nejat Koçer ve Ali Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, ilçe başkanları, kaymakamlar, vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi yaptı.


AVM’nin sahibi Cemal Kadooğlu, “Bugün burada şehrimiz için olduğu kadar, ülkemiz için önemli bir tören gerçekleştiriyoruz. Bedesten Alışveriş Merkezi Gaziantep’imizin ilk alışveriş merkeziydi. Gaziantepler olarak birçok alanda ilkler ile burada karşılaştı” dedi.

Milletvekili Ahmet Nejat Koçe, “Bu bölge çok anlamlı bir bölge. İşte bugün aslında böyle anlamlı bir yerde, milli mücadelenin yapıldığı bir bölgede AVM yıkıp yerine park yapıyoruz. Bu son derece anlamlıdır” dedi.

“HER ŞEYİN PARA OLMADIĞINI ANLATAN BİR ÇALIŞMA”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her şeyin para olmadığını anlatan çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Şehrin kimliği, hafızası ve kişiliği hepimizin hafızasında önemli bir geçmişe sahip. Çocukluğumuza baktığımız zaman, biz uçan kuşa yuva yapan atalardan geliyoruz. Buralarda bahçe var, çeşme var, su sesi var, yeşil var. Burada çok güçlü bir kurtuluş mücadelesi var. Burada ikinci bir Çanakkale var. Bunlar bizim geçmişimiz. Dolayısıyla bu geçmişimizi çocuklarımıza daha iyi anlatmamız ve bu şehir yerelden evrensele, evrenselden yerele taşımamız gerek” dedi.


“SANAT, TARİH VE KÜLTÜR SEVENLERİN BULUŞTUĞU BİR ORTAM YARATILDI”

Törende son olarak bir konuşma yapan Bakan Bozkır, “Gerçekten böyle bir anlamlı günde yanınızda olmak herhangi bir bakan için bir onur vesilesidir. Bugün birkaç güzel olaya şahit oluyoruz. Türkiye’nin gelecekteki bütün tarihi ve kültürel faaliyetlerini bir çatı altında toplayacak arkeoloji merkezinin kurulması ve tabiatıyla hep ortaya çıkarılacak eserlerin çok daha bilimsel bir şekilde ortaya konulması birde elimizde bulunan hazinelerin değerlendirmesi yatıyor. Bugünde 14 Şubat Sevgililer Günü bugünde aslında sanat, tarih ve kültür sevenlerin buluştuğu bir ortam yaratıldı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Bozkır ve beraberindekileri çekiçle yıkım törenini gerçekleştirdi.
#Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır
#Gaziantep
#AVM’nin yıkım töreni
#İlk çekici bakan vurdu
9 yıl önce