|

İlk gün heyecanı

Milyonlarca öğrenci ve veli için heyecanlı maraton başladı. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte 18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmen ders başı yaptı. Aileleri ile okul yolunu tutan öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 00:14 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
İlk gün heyecanı​
İlk gün heyecanı​

2017-2018 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalması ile resmen başladı. Tatilin bitmesi ile birlikte üç aylık aranın ardından yeniden okulun yolunu tutan öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte yollara düşen öğrenciler, heyecanla okula gitti. Okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmayan aileler de, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Okullarını çok özlediklerini belirten öğrenciler, “Çok heyecanlıyız. Okulumuzu, arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi çok özledik” diye konuştular.

YENİ YIL YENİLİKLERLE BAŞLADI

Bu dönem birçok yenilikle başladı. 1, 5 ve 9, sınıflarda yeni müfredat okutulacak, lisede ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış sayılacak. Bu yıl okulların zili de bulunduğu ilin valiliğince belirlendi. Buna göre, Ankara’da öğrenciler en erken saat 07.50’de, İstanbul’da ise en erken 08.00’de ders başı yaptı. Bu yılın en önemli değişikliklerden biri de 5. sınıf öğrencilerini ilgilendiriyor. 5. sınıflar İngilizce ağırlıklı hale getirildi. Uygulama bu yıl, 81 ilde 620 okulda başladı. 5. sınıflarda haftalık 35 ders saatinin 15 saati yabancı dile, 6 saati ise Türkçe’ye ayrılacak. Yenilikler arasında okul öncesi eğitim de yer alıyor. Okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek. Bir yenilik de ortaöğretim kurumlarını ilgilendiriyor. Lisede, ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış sayılacak. Devamsızlıkta özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2018’de sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.



Onlara minnettarız

Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerce katledilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın şehit düşmeden önce görev yaptığı okulda yeni eğitim öğretim yılı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katıldığı törenle başladı. Soylu, bu eğitim öğretim yılının ilk dersinin PKK’nın şehit ettiği öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz olduğunu vurguladı. Bakan Kaya ise, “Bu davayı omuzlayan eğitim ordumuzun bütün kahraman evlatlarına minnettarız” dedi.


Eren’siz bir sınıf

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos’ta terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasta şehit düşen Eren Bülbül’ün okulunda hüzün hakimdi. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla şehit Eren Bülbül’ün ismi verilen okulunda tören düzenlendi. Bülbül’ün sınıf arkadaşı Ebubekir Kara “On numara bir arkadaştı. Onu unutamıyorum. Eren’i asla unutmayacağız” dedi. Safa Levent ise duygularını şu sözlerle anlattı: "İlk duyduğumuzda şaşırdık. 'Olamaz.' dedik. Güzel bir dönem geçirdik. Eren'siz bir sınıf, onsuz bir hayat biraz tuhaf geliyor. Terör amacına ulaşamayacak"


Zili şehit oğlu çaldı

Batman’daki terör saldırısında şehit olan komiser yardımcısı Burhan Gatfar’ın adı verilen Elazığ’daki ortaokulda ilk ders zilini oğlu Ömer Baki Gatfar çaldı. Milli Eğitim Müdürü Fevzi Göktürk, şehit Burhan Gatfar’ın isminin bu okula verilmesinin bu vatana sahip çıkıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirten Göktürk, Gatfar’a Allah’tan rahmet diledi.

#Eğitim
#Öğretim
#Öğrenci
#Eren Bülbül
#Şenay Aybike Yalçın
#Necmettin Yılmaz
7 yıl önce