|

İlk günden PKK propagandası

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği kutlama programı terör toplantısına dönüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı daha ilk günkü mesaisinde HDP’li vekillerle birlikte PKK’lı teröristler için saygı duruşunda bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 6/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:52 - 6/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ölen teröristler için saygı duruşunda bulunuldu.
Ölen teröristler için saygı duruşunda bulunuldu.

Diyarbakır'da HDP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı mesaisine, PKK'lı teröristler için saygı duruşuyla başladı. Diyarbakır'da mahalli seçim sonuçlarını kutlamak için HDP İl Başkanlığınca önceki akşam program düzenlendi. HDP'nin Diyarbakır İl Binası Konferansa Salonu'nda gerçekleştirilen kutlama programına, resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ve ilçe belediye başkanları katıldı.


ÖCALAN SLOGANLARI

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li başkan ve vekiller kutlamayı “terör propagandasına” dönüştürdü. HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Salihe Aydeniz, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve partililerin de katıldığı programda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, ölen teröristler için "saygı duruşunda" bulunuldu ve terör örgütünü övücü sözde marş okundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Terör propagandasının yapıldığı program sonrasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, silahlı terör örgütü ve teröristleri öven sözde örgüt marşının okunması, ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulması, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılması ve terör örgütü ile teröristleri öven söylemlerde bulunulması nedeniyle soruşturma başlattı.


PROGRAM İNCELENİYOR

Başsavcılıkça, kesin olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mızraklı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen hakkında terör suçundan yürütülen soruşturma kapsamında program tüm yönleriyle incelemeye alındı.



#​HDP
#Diyarbakır
#Adnan Selçuk Mızraklı
#PKK
5 yıl önce