|

İlk hacı kafilesi yola çıktı

Salgının sona ermesiyle iki yıl aradan sonra tekrar başlayan hac ibadeti için, ilk kafile dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 193 hacı adayı ve yakınları, Üsküdar’da düzenlenen programda gözyaşlarını tutamadı.

00:00 - 7/06/2022 Salı
Güncelleme: 00:25 - 7/06/2022 Salı
Yeni Şafak
193 hacı adayı Üsküdar’dan uğurlandı.
193 hacı adayı Üsküdar’dan uğurlandı.

Bu yıl yapılacak hac ibadeti için Türkiye'den ilk kafile, 'Surre Alaylarından Günümüze, Üsküdar Harem'den Harem-i Şerife' programıyla hacca yolcu edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı programda, ilahiler ve Kuran-ı Kerim okundu. Duygusal anların yaşandığı programda hacı adayları yakınlarına veda ederken gözyaşlarını tutamadı. Program sonunda 193 hacı adayı Harem Otogarı'ndan otobüslere binerek, Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket etti.


Salgın nedeniyle son iki yıldır yapılamayan ve bu sene 37 bin 770 kişiyle sınırlandırılan hac ibadeti için son kafile de 5 Temmuz'da hareket edecek. Hac'dan dönüşler ise 14 Temmuz'da başlayacak. Suudi Arabistan makamlarının aldığı karar doğrultusunda sadece 65 yaş altındakilerin gidebileceği hac ziyareti için yolculardan iki doz aşı ve son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi istenecek.

Bu yıl yapılacak hac organizasyonunda 900 grup hocası, 200 kafile başkanı, 250 kadın irşat görevlisi ve havalimanları ile otellerde 600 Diyanet İşleri Başkanlığı personeli görev alacak.

#Hac
#Üsküdar
#kafile
#Suudi Arabistan
#PCR
2 yıl önce