|

İlk kurşun kendini büyüten halaya

Adana’da emekli vali eniştesi 2 halası ve 2 kuzenini öldüren Denizhan Dener’in, ilk kurşunu kendisini büyüten halası Gönül Cengiz’e sıktığı ortaya çıktı. 5 kişinin naaşı yakınları tarafından teslim alınırken, katliamcının cenazesini hiç kimse istemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2017 Cuma
Güncelleme: 00:33 - 5/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​İlk kurşun kendini büyüten halaya
​
​İlk kurşun kendini büyüten halaya ​

Adana’da kız istemeleri için evine çağırdığı ailesinin 5 üyesini katlettikten sonra intihar eden Denizhan Dener’in, ilk kurşunu kendisini büyüten halası Gönül Cengiz’e sıktığı belirlendi. Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan 5 katlı Birlik Apartmanı’nın 3. katında yaşanan olayın şok ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre Denizhan Dener (38), kız arkadaşı Z.H.K ile (25) evlenmesine karşı çıkan ailesiyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Dener, önce kendisini büyüten halası Gönül Cengiz ile diğer halası Nurşen ve kızı Senem Metin’i oturma odasında, emekli vali İsmet Metin’i kaçmak istediği sırada antrede, Suphi Cumhuri Cengiz’i de başka bir odada kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.


18 BOŞ KOVAN BULUNDU

Kız arkadaşını ve polisi arayan Dener, aynı silahla hayatına son verdi. Olay yerinde yapılan incelemelerde ruhsatsız tabancaya ait 18 boş kovan, 2 şarjör ve 30 adet mermi bulundu. Emniyet müdürlüğünde ifadesi alınan Z. H.K., “Denizhan sürekli olarak halalarını öldüreceğini söylerdi. Ben de sebebini sorduğumda ‘Şaka yaptım’ derdi. Olay günü beni arayarak ‘Seni çok seviyorum. seni üzdüğüm için özür dilerim. Kendine iyi bak’ dedi. Sonra telefonu kapattı. Ben de bir şeyler olduğunu anladım” dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, katliamla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, “Aile arasında bir görüşme var. Bir kız isteme hadisesi var. Olayın sebebiyle ilgili ayrıntılı açıklama daha sonra yapılacak” dedi.


TAVŞANINI
EMANET VERMİŞ

Bu arada Denizhan Dener’in olaydan 3 gün önce Mars adlı tavşanını berberi Ömer Kumranlı’ya (26) emanet ettiği ortaya çıktı. Kumranlı, “Tavşanını çocuğu gibi seviyordu. Olaydan 3 gün önce bana verdi. Her gün arayıp durumunu soruyordu. Çok sakin bir insandı. Olayı duyunca çok şaşırdım” dedi.

Aynı sokakta oto yıkamacılığı yapan İsmail Özkan da Denizhan Dener’i tanıdığını belirterek, “Sakin, efendi ve saygılı birisiydi. Kimseye zararı yoktu. Sineği bile incitmezdi” ifadesini kullandı. 6 kişinin öldüğü evi sahibinin daireyi satmaya karar verdiği öğrenildi.


Cenazesi ortada kaldı

Emekli Vali İsmet Metin, eşi ve kızının da aralarında olduğu 5 kişinin cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Denizhan Dener’in cenazesini ise otopsisi tamamlanmasına rağmen teslim alan olmadı. Yakınlarının, Dener’in cenazesini almak istemediği öğrenildi. 5 cenaze, defnedilmek üzere Hatay’ın Antakya ilçesine gönderildi.

#Adana
#Cinnet
#Katliam
7 yıl önce