|

İlk müdahaleyi Bakan yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Erzurum'da katıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerinde baygınlık geçiren kadın muhabire ilk müdahaleyi yaptı.

Yeni Şafak
13:48 - 25/03/2016 الجمعة
Güncelleme: 11:57 - 25/03/2016 الجمعة
IHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, program sırasında baygınlık geçirerek yere yığılan bir muhabire ilk müdahalede bulunarak sağlık görevlileri gelinceye kadar başından ayrılmadı.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, devlet korumasında barınan çocuklara yaklaşık 1 ay önce verdiği sözü yerine getirmek üzere bugün Erzurum'a geldi. Ramazanoğlu'nu, Erzurum havalimanında Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve mülki amirler karşıladı. Palandöken dağında bulunan Polat Renaissance'de düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, burada Türkiye'nin birçok ilinden gelen vali yardımcıları, kaymakamlardan oluşan mülki amirlere seslendi.



Konuşmasına yaşanan terör olaylarını kınayarak başlayan Sema Ramazanoğlu, “Ülkemize, milletimize büyük bir aşk ve şevkle hizmet etmenin eşiğindeyiz. Halka hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Bunu yüreğinizde hissetmezseniz eğer, görevi alışılagelmiş rutin içinde değerlendirirseniz bu duygudan yoksun kalırsınız. Ben burada bulunan tüm arkadaşlarımızın aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğuna yürekten inanıyorum. Her insan mesleğine idealist başlar, zaman içinde idealizm tecrübeyle yoğrularak verimli hizmete dönüşür. Görev yaptığınız süre içerisinde idealizmi korumalı ve geliştirmelisiniz. Bu tanımlamaları diğer birçok meslek için yapabiliriz. Ancak kaymakamlık mesleği öyle değildir. Her kaymakam arkadaşımız görev yaptığı süre içerisinde idealizmini korumalı ve geliştirmelidir” dedi.



Ramazanoğlu, sosyal politikaların son yüzyılda gelişen insan ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir araç olduğunu kaydetti. Yurt modelinden ev modeline geçtiklerini anlatan Ramazanoğlu, güçlü bir aile yapısına sahip olabilmek için bireyin güçlü ve donanımlı olması gerektiğini anlattı.



Bakan Ramazanoğlu, konuşmasının ardından programa katılan mülki amirlere sertifika verdi.



"Baygınlık geçiren kadın muhabire ilk müdahaleyi Bakan Ramazanoğlu yaptı"


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nun mülki amirlere sertifika vermesi sırasında haberi takip eden Muhabir Hümeyra Pardeli, bir anda baygınlık geçirerek yere yığıldı. Muhabirin bayıldığını gören Bakan Ramazanoğlu, etrafını saran kalabalığın açılmasını sağlayarak ilk müdahalede bulundu. Muhabirin ellerini ve yüzünü ovuşturarak, dilini ısırmaması için müdahalede bulunan Ramazanoğlu, sağlık ekipleri gelinceye kadar Hümeyra Pardeli'nin başucundan ayrılmadı. Kısa sürede sağlık ekiplerinin gelmesiyle birlikte bayılan muhabir ambulansa götürülerek tedavi edildi.

#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
#Sema Ramazanoğlu
#Erzurum
٪d سنوات قبل